Aktywne Wpisy

Jagoo +74
No, działa dodawanie zdjęć!
Wspaniały to był wieczór, kolejna wystawa, kolejni klienci zadowoleni. Wrzucam w komentarze zdjęcia z wydarzenia..
(Tak, gruba i pije, kasuje konto, więcej nie będę malować xd).
#jagooart #sztuka #malarstwo #psychodeliki #tworczoscwlasna
Wspaniały to był wieczór, kolejna wystawa, kolejni klienci zadowoleni. Wrzucam w komentarze zdjęcia z wydarzenia..
(Tak, gruba i pije, kasuje konto, więcej nie będę malować xd).
#jagooart #sztuka #malarstwo #psychodeliki #tworczoscwlasna
źródło: temp_file5585055437880244052
Pobierz
Lolenson1888 +290

Jest jedno okno dachowe, pokrycie z ciemnej blachy. Powierzchnia po podłodze to ok. 45m2, wysokości samego poddasza ani powierzchni samego dachu (dwuspadowy) niestety nie znam.
Na pewno będę chciał zamontować tam klimatyzację, niemniej chciałbym to poddasze zaizolować tak, aby zapewnić maksymalny chłód. Oczywiście jeszcze się na tym zbytnio nie znam, ale z tego, co wyczytałem, standardowo robi się wełnę 30cm, paroizolację (z warstwą aluminiową) i płyty GK. Czy takie coś faktycznie wystarczy? Czy są jeszcze jakieś technologie i bajery, które zapewnią więcej chłodu? No i przede wszystkim, ile to będzie kosztować? Robocizna, materiały? Czy warto próbować pobawić się z tym samemu, czy jednak wziąć fachowca? I czy oferta zabudowy GK od dewelopera (wełna 30cm w standardzie już jest; nie wiem, jak z foliami - ale powiedzmy, że te płyty + gładzie) za 10k jest opłacalna? Podłoga to dla mnie kwestia drugorzędna.
#budownictwo #budowadomu #wykonczenia #remontujzwykopem #remont #mieszkanie
@Salpinx: wydaje się wręcz tanio bo to sporo stelaży i regipsów nie mówiąc już o robociźnie
Robocizna przy założeniu 50 m2 powierzchni dachu 7k max taki że bierzesz najdroższa ekipę w mieście wojewódzkim. Do tego w zależności na jakie wykończenie q1 -q4 ilość gładzi.