Wpis z mikrobloga

Mirki, mam zagwozdkę dot. golenia zarostu na twarzy maszynką na żyletki.
Mam już drugą maszynkę, samych żyletek też już przerobiłem kilka modeli, a mimo to nadal nie mogę się ogolić tak dokładnie jak jednorazówką, np. popularną Blue 3 od Gilette. Ile bym przejść nie robił i w jakim kierunku, jakiego kremu czy mydła bym nie stosował, nadal nie jest tak gładziutko jak po plastikowej jednorazówce i zwykłym żelu do golenia z puchy (gdzie wystarczy jedno golenie z włosem, drugie pod włos i zrobione). Nie dość, że taką Blue 3 ogolę się dokładniej, to również szybciej. xD
Powiedzcie mi czy coś robię źle, czy tak już po prostu jest? Bo nie wiem, czy inwestować i próbować dalej, czy dać już sobie spokój...

#niebieskiepaski #golenie #tradycyjnegolenie #maszynkanazyletki #uroda #modameska #zdrowie #kosmetyki
LeslieDancer - Mirki, mam zagwozdkę dot. golenia zarostu na twarzy maszynką na żyletk...

źródło: thumb_xlarge_dc0faeb15aeb98614ade7559fc52194c

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeslieDancer: A jakie masz te maszynki na żyletki?
Może za wolno nimi machasz,bo żyletka potrzebuje prędkości żeby dobrze działać.
Ja ogolę się dobrze i jednorazówką i żyletką tylko ta pierwsza się zapycha i trochę szarpie.
Ale z żelami i piankami nigdy nie mogłem się ogolić.
  • Odpowiedz
@LeslieDancer: golenie zyletkami to nie jest zeby szybciej bylo.
Trzeba bysc dosc ostroznym, do tego pedzel piana, masowanie mordy pedzlem zeby lepiej sie golilo. To taki troche rytual.
No i sugeruje dwa przejazdy.

Nikt raczej nie twierdzi ze bedzie szybciej i wygodniej niz jednorazowkami. Natomiast w moim wypadku ryj byl x raz bardziej gladki i ogolnie lepszy feeleing po goleniu zyletka.
  • Odpowiedz
  • 0
@PurpleHaze czasem mam ochotę zgolić brodę dla tego uczucia po goleniu (ʘʘ)
Ale jak pomyślę jak to odrasta to mi się odechciewa :D
@LeslieDancer mordo nie takie żyletki/maszynki, inne musisz spróbować bo różne som #pdk
Nie wiem, zawsze mi ryj gładki jak nigdy wychodził spod muhle 89 i astry platinum. Wcześniej maźnięte białym mydłem od proraso.
Ale pewnie sporo od zarostu zależy.
  • Odpowiedz
  • 1
@PawelW124: podstawowego, metalowego Wilkinsona, a teraz mam chińczyka z regulacją. Nawet na 6, gdzie już bardzo łatwo się zaciąć, mam niedogolone miejsca. Myślałem kupić coś markowego i porządnego, ale wydać 200 zł na maszynkę, która może mi nie podejść no to... Słaby interes. Spróbuję tej metody czapki, może polepszy efekt końcowy.
  • Odpowiedz