Wpis z mikrobloga

i ta madzia biejat która w szczycie swojej kariery przed pójściem do polityki zarabiała 5k brutto i nie miała dosłownie żadnych oszczędności a później rodzice lekarze kupili jej mieszkanie za ponad milion zl i poszla do polityki xD

@FoliarzBombelkowy: Czyli zarabiała średnią krajową z tego okresu, a więc więcej niż przeciętny człowiek, ale domyślam sie, że pewnie myślałeś, że krzywa popytu i podaży nie istnieje i każdy może byc prezesem
  • Odpowiedz
@mam_spanko bardzo dobry pomysł, krytykowany przez mentalnych niewolników, którzy 40 lat temu sprzeciwialiby się wolnej sobocie xD

@walciak: tylko jak mamy wtedy konkurować z biednymi krajami gdzie mogą nawet i po 50h pracować w tygodniu?
  • Odpowiedz
@jamajskikanion tak, siedzę w pracy 8 godzin i 15 minut (muszę odpracowywac dłuższą przerwę xd), kupę czasu kredę się na fotelu i udaje, że coś robię żeby kierowniczka i jej koleżanka nie narzekały, że nic nie robię. Mógłbym spokojnie godzinę wcześniej uciekać do domu albo pracować sobie 4h w biurze i potem już czekać w domu na sygnał czy coś się dzieje i jest coś do roboty, czy nie, bo po
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Różnie to wychodzi, ja przykładowo mam 33 dni urlopu, bo tak... Pracowałem też 4 dni tygodniowo przez miesiąc (nigdy więcej) i wycofali się z tego. Jednocześnie mam chęci i często zgłaszam się na nadgodzinny.

Czy coś takiego jest dobre? Nie sądzie, pracodawcy mogą po prostu mniej interesować się Polską. To pracodawca musi zrozumieć, że ma z tego zysk lub stratę. Polska gospodarka nie upadnie z dnia na dzień, ale
  • Odpowiedz
@mam_spanko: ten program to absolutne zło. Dopłaty z budżetu państwa dla pracodawców, którzy uskuteczniają lewackie utopijne myślenie. Jeżeli jakiś pracodawca chciałby to wprowadzić BEZ dopłat państwa - jestem za. Ale ten program w obecnym miejscu jest jedynie pogłębianiem dziury finansowej w Polsce.
  • Odpowiedz