Wpis z mikrobloga

Mam takie pytanie, planuję na przyszły rok prawie generalny remont mieszkania 42m2 w tym łazienka i kuchnia, położenie nowych instalacji głównie elektrycznej, przerobienie wody, a tak to podstawa gładzie, panele, malowanie ile obecnie sobie wykończeniowcy liczą od m2, najlepsza dla mnie by była ekipa co wliczy materiał a mnie interesują panele, farby, płytki, armatura etc. Wiem że nikt mi dokładnie nie odpowie i pewno poproszę o wycenę kilka majstrów ale tak pi razy oko - chodzi o duże miasto dokładnie Kraków. Thanks from the mountain!
#remontujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nairoht Znajoma robi teraz w KRK mieszkanie 60m2, właśnie generalka, z wymiana też okien, mebli, nowa kuchnia - będzie koło 160k.

Generalnie nikt nie poda Ci ceny „od metra” bo jest dużo zależnych. W wielkiej płycie przykładowo trzeba zazwyczaj przewody ciągnąć sufitem i ukrywać pod sufitem podwieszanym. Jak przyjdzie Ci ekipa i powie „panie, ja panu to zrobię za X zł od metra” to są niepoważni. Jak wykańczałam dom i miałam
  • Odpowiedz
@Lonate: Pytam bo dostałem wycenę mieszkanie deweloperka 70m samej robocizny + materialy „ekipy” czyli tylko gładzie, kleje itp. - zawołali 100k. Do tego meble, podłogi, farby muszę osobno kupić.
  • Odpowiedz
@fragolka tak twierdzą, ja myślę, że to będzie jednak 200k xD no i też nie 100% mebli, ale kuchnia, szafa, kanapa i coś tam jeszcze.

Strasznie dużo ekipa Ci zawołała, akurat w tamtym przypadku ekipa zawołała 60k
  • Odpowiedz