Wpis z mikrobloga

Potrzebuję porady w sprawie wyboru studiów. Różowa chce się zapisać na studia magisterskie pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna. Obecnie pracuje w kołchozie, ale w końcu zrozumiała, że taka praca do końca życia to będzie katorga. Najgorsze, że ona sama nie wie co ją interesuje, ale uważa, że pedagogika będzie dobrym wyborem. Proszę o jakieś porady oraz opinie doświadczonych osób w tych tematach. #studia #studbaza #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami #szkola #pedagogika #przedszkole #zlobek
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JonWelder: niech to nie idzie, dzieciaki obecnie są hodowane a nie wychowywane, po prostu pokaż jej dzień świra i uświadom że kiedyś dzieciaki jak się źle zachowywały to dostawały linijką od nauczyciela;
  • Odpowiedz
@JonWelder: w obecnych czasach pedagogika robi się po to żeby ją po prostu zrobić. Pracuję obecnie w gastronomii i każdego kto przychodzi zniżkę pytam się: co studiujesz i jakie masz po tym plany. Robię to od kwietnia ja ani razu nie otrzymałam sensownej odpowiedzi.
Faceci co studiują bezpieczeństwo narodowe: no, nie wiem w sumie, w sumie poszedłem bo znajomy poszedł.
Dziewczyny na pedagogikach: myślała o nauczaniu, ale w sumie to
  • Odpowiedz
@JonWelder: a i najważniejsze: zapytaj się czy już teraz w tej chwili ma znajomości i robi te studia po to żeby faktycznie podjąć tam pracę bo ma już zaklepaną posadę czy nie.
  • Odpowiedz
@JonWelder: zobacz na jaką część etatu. To nie jest taka fajna robota, dużo ganiania, użerania sie z rodzicami, nawet podawanie leków wchodzi w kompetencje bo bedzie opiekunem prawnym czasowym takiego dziecka. Bym się w to za nic nie brała.
  • Odpowiedz
ona sama nie wie co ją interesuje, ale uważa, że pedagogika będzie dobrym wyborem

@JonWelder: nie ma nic gorszego niż nauczyciel czy wykładowca bez powołania
  • Odpowiedz
@JonWelder: coś bardziej perspektywicznego. Po pedagogice czeka ją tylko praca z maluchami i nic więcej. Potem można pewnie iść w jakieś WWR i tam jest kasa ale praca ciężka psychicznie. Już nawet na psychologia jest lepsza bo to punkt zaczepienia w wielu branżach ale start na rynku pracy nie jest prosty i też się odrabia najpierw pańszczyznę. Ile różowa ma lat? Jakieś zainteresowania? Mocne strony?
  • Odpowiedz
@JonWelder: to kosmetologia to akurat lepsza opcja i w jej wieku najlepszy start chyba. Praca jest, można z czasem swój gabinet założyć a usługi przyjemne i lekkie za grube pieniądze. Nie może wrócić do obrony?
  • Odpowiedz
  • 0
@ElenaRain myślała nad tym, ale ze względu na małe dzieci szuka jakiejś pracy na jedną zmianę w porannych godzinach. Niestety usługi beauty wiążą się z pracą do godziny 18/19 co może odbić się na rodzinie. Nie jest to warte takiej ceny. Priorytetem po studiach jest praca jednozmianowa max do godziny 16, aby nie zatracić życia dla pracy.
  • Odpowiedz
No to ewentualnie pedagogika specjalna może. To się może wiązać z pieniędzmi jeśli zajmie się tym w prywatnym ośrodku ale praca do łatwej nie należy bo to jednak dzieci niepełnosprawne
  • Odpowiedz