Wpis z mikrobloga

#antynatalizm Jako ktos kto wychowal sie w biedzie, ale mama zawsze okazywala mi milosc skreca mnie w zoladku od pieprzenia, ze dziecko nie potrzebuje dostatniego zycia.
Potrzebuje, bo to wplywa na kazdy aspekt zycia od umiejetnosci spolecznych, bo kontakty z rowiesnikami, po mozliwosci edukacji i kariery w zyciu doroslym.
Sukces po wychowaniu w biedzie osiaga mniej niz kilka procent ludzi. Po prostu kapitalizm lubi klamac, ze kazdy ma szanse #antykapitalizm
Ale nawet jak twoje dziecko ten sukces osiagnie, to czemu je chcesz skazywac na 20 lat zycia miloscia zamiast dostatku?
B.....s - #antynatalizm Jako ktos kto wychowal sie w biedzie, ale mama zawsze okazywa...

źródło: obraz

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale nawet jak twoje dziecko ten sukces osiagnie, to czemu je chcesz skazywac na 20 lat zycia miloscia zamiast dostatku?

@BelgijskieFrenchFries: mając wybór wolałbym 20 lat przeżyć z miłością zamiast z dostatkiem. Podejrzewam że nie jestem jedynym człowiekiem na ziemi który tak ma.

Tak, dzieci bogatych oligarchów, polityków, itp. zapewne płaczą

Zapewne tak, dzieci osób publicznych mają niższą jakość życia i więcej zaburzeń psychicznych niż dzieci zwykłej klasy średniej
  • Odpowiedz
@thorgoth

Zapewne tak, dzieci osób publicznych mają niższą jakość życia i więcej zaburzeń psychicznych niż dzieci zwykłej klasy średniej

Ja tam nie znam dzieci większości polityków, a szczególnie oligarchów. Nie są to do końca osoby publiczne. Jeśli same się nie pchają na szkło to mają szansę na pewną izolację. Jak masz kasę, miliony do końca życia to nie musisz wchodzić w dużo niechcianych interakcji z innymi.
No chyba, że mają pazernych
  • Odpowiedz
@BelgijskieFrenchFries Wg mnie źle to rozumiecie, chodzi o to, że dzieci wychowane tak, że od małego każda zachcianka jest spełniona, że wszystko dostają bez żadnego wysiłku. Takie dzieci wyrastają na kaleki, które nie potrafią nic z siebie dać, mają depresję i problemy psychiczne, bo nie mają celu, nie mają drogi, nic nie muszą w życiu zdobyć. O to chodzi w tym wpisie.
  • Odpowiedz
@AidsFiesta

@BelgijskieFrenchFries Wg mnie źle to rozumiecie, chodzi o to, że dzieci wychowane tak, że od małego każda zachcianka jest spełniona, że wszystko dostają bez żadnego wysiłku. Takie dzieci wyrastają na kaleki, które nie potrafią nic z siebie dać, mają depresję i problemy psychiczne, bo nie mają celu, nie mają drogi, nic nie muszą w życiu zdobyć. O to chodzi w tym wpisie.

To już zależy od danej jednostki co
  • Odpowiedz
@BelgijskieFrenchFries: mieszkałam na takim zadupiu mazurskim, że dopiero jakoś w liceum ogarnęła, że są ludzie z mojego rocznika co tylko czekają na wakacje nad morzem i to k---a co roku. Dla mnie i dla moim rówieśników z podstawówki, to było takie dziwne pamiętam xd Nie wyobrażam sobie, żebym miała teraz dziecko i pozbawila go wakacji nad morzem, w górach, za granicą czy zapisania go na zajęcia dodatkowe czy jakies zajęcia
  • Odpowiedz
mając wybór wolałbym 20 lat przeżyć z miłością zamiast z dostatkiem. Podejrzewam że nie jestem jedynym człowiekiem na ziemi który tak ma.

@thorgoth: ale to nie jest albo albo xD bogaci rodzice też mogą ci okazywać uczucia lol
  • Odpowiedz
dzieci osób publicznych mają niższą jakość życia i więcej zaburzeń psychicznych niż dzieci zwykłej klasy średniej

@thorgoth: mają je częściej diagnozowane bo bogaci rodzice dbają o higienę psychiczną, p0lus biedak ci conajwyżej pasem p----------i jak mu powiesz, że masz depresję bo jakbyś się za robotę wziął to byś nie miał siły być smutnym
  • Odpowiedz
@BelgijskieFrenchFries skrajny pogląd. Jako dorosła osoba pochodząca z niezamożnej rodziny (ale nie skrajnie biednej, rodzice zawsze pracowali) dziękuję serdecznie moim rodzicom że zdecydowali się na dzieci i chcieli mieć dzieci, pomimo tego że nie stać było ich na mega dostatnie życie. Dobrze wspominam moje nieidealne dzieciństwo jak chyba mnóstwo ludzi z tamtych czasów. To teraz wszystkim się wydaje że tylko kasa zapewni dzieciakom szczescie, a jakoś tak się nie dzieje.
  • Odpowiedz