Wpis z mikrobloga

Hej. mam taki murek był pokryty blachą falista. Wywaliłem blachę, pokryłem zaprawa jako tako. Teraz chciałbym coś bardziej plastycznego żeby wykończyć to zgrabniej. To ma być murek że spadek lekkim. Na koniec pokryje to folia w płynie i pomaluje na biało, żeby zgrywo się z resztą muru. Teraz szukam czegoś plastycznego żeby to zgrabniej wykończyć. Jakiś klej do tynkowania zewnętrznego? Co kupić? Jadę do casto.

Cholera, nie mogę zdjęcia załączyć. ChodI o coś bardziej elastycznego i plastycznego niż cement

#dom #budownictwo #majsterkowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bgjm: no teraz widzę zdjęcie. No troszkę słabo to tam zrobiłeś kurcze bo to by trzeba jakoś ładnie wyprowadzić. Będzie trochę grubo na kkej do siatki. Na dwa razy i siatę możesz wkleić. Ewentualnie klej wysokoelastyczny do płytek będzie jeszcze mocniejszy, bo w casto ujowe kleje do siatki mają. Chyba tylko grawis atlasa i ten ich beznadziejny huzarr
  • Odpowiedz
@bgjm: kup dobry klej do płytek, ale to wyjdzie majątek. Skoro masz zamiar i tak to pokrywać hydroizolacją to ukręć sobie zaprawy z piachu i cementu i będzie git.
  • Odpowiedz