Wpis z mikrobloga

#iptv #chromecast #android #googletv #tvteam

Mirki, już drugi Chromecast zaktualizował mi się do Android 14 co kończy się rozjazdem audio z video na IPTV - w tym przypadku apka Televizo i TVTeam.

Poleci ktoś jakiegoś sprawdzonego boxa/sticka nie za miliony? Jakaś używka z OLX/Allegro.

A może coś on majfrendów? Jakieś konkretne modele?

Proszę o poradę bo muszę szybko coś ogarnąć - nie widzę szans na szybkie rozwiązanie tematu przez Google.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@puniek: 14 nie została wydana więc jak ma sobie zaktualizować? Do tego po co polecasz sprzęt w którym nie działa adaptacyjny DV? Do samego IPTV? Do tego to chyba nie potrzeba sprzętu za 350zl.
@adrianadik zmień dostawcę na takiego co odpowiednio transkoduje sygnał to nie będzie problemu.
  • Odpowiedz
@puniek: chyba ci się urządzenia pomyliły, aktualizowali wersję plus z procesorem od Amlogic. Żadne urządzenie z tym Realtekiem, produkowane przez Skyworth, nie otrzymało aktualizacji do A14, a naprawa adaptacyjnego DV od miesięcy jest przekładana na później.
  • Odpowiedz
@adrianadik: dv8988 / dv8981 od vectry. Jak dobrze trafisz to capniesz wersje z dyskiem 1tb (który możesz wsadzić w obudowe i wykorzystać jako przenośny magazyn) do stówki - trzeba regularnie czesać allegro i loombard.pl hasłami
dv8988
dv8981
smart 4k
dekoder
i trafisz
  • Odpowiedz
chyba ci się urządzenia pomyliły, aktualizowali wersję plus z procesorem od Amlogic. Żadne urządzenie z tym Realtekiem, produkowane przez Skyworth, nie otrzymało aktualizacji do A14, a naprawa adaptacyjnego DV od miesięcy jest przekładana na później.

@adi0: Wersja z plusem dostała update? Dawno? Bo wg androidtv-guide.com tam nadal siedzi 11.
  • Odpowiedz
@adrianadik: +X działa bez problemu na Chromecaście, ale tam się nie dostaniesz. Z tego co wiem to również trex działa, weź sobie na próbę trial i sprawdź.
  • Odpowiedz
@radziuxd: nie działa adaptacyjny DV. Albo masz go włączonego cały czas (wszystko jest wyświetlane w DV) albo go nie masz wcale. Jak chcesz go podłączyć do Samsunga to nie będziesz miał problemu bo Samsungi nie obsługują DV.
  • Odpowiedz
@adi0: No wiem właśnie. Z tym, że to może być ostatni mój Samsung xD
Poza tym ten Strong to całkiem spoko sprzęt, co prawda zdrożały do ok. 400-430 zł, ale myślę o tym Google Streamerze (444 zł Allegro), w benchmarkach wychodzi trochę lepiej, bo ma wyższy zegar procesora, ale z kolei ten pilocik trochę zabawkowy. Jestem rozdarty ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@radziuxd: skoro box działa a jego obecny problem ciebie nie będzie dotyczył to jaki jest sens kupować coś innego? Zmienisz TV to będziesz myślał jeśli DV nie będzie naprawione do tego czasu.
  • Odpowiedz