Wpis z mikrobloga

Witam Wykopków,
Czy są tu posiadacze "zwierzorów"? Macie do polecenia coś solidnego i jakościowego do czyszczenia sierści z ubrań, wielorazowego użytku? [byle nie rolka z listkami z rossmana, bo to g...]. Używałem takiego plastikowego pseudo-rollera ale:
a) często się sama klapka otwierała (to ją taśmą łapałem)
b) po jakimś czasie obie sztuki się połamały.

Czytałem o rolce żelowej do mycia pod wodą ale opinie były skrajne z przewagą negatywnych - także to odpada. Widziałem też taką abominację jak na fotce (tej z drewnianą rączką) - zdaje to egzamin? warto czy e?

Każdemu z góry dziękuję.
#zwierzeta #kot #pies
Xan666 - Witam Wykopków,
Czy są tu posiadacze "zwierzorów"? Macie do polecenia coś so...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@hiperchimera: Na oczyszczenie koszulki przed wyjściem zużywa się z 8 listków - nieopłacalne dlatego szukam alternatyw. Wiem, że żelowe to scam i tandeta. Zamówię tę z ostrzem dla testów i troszkę lepszą wersję tej plastikowej ale tym razem nie chinola - może okaże się trwalsza. Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź - to miłe.
  • Odpowiedz
@Xan666 suszarka bębnowa do ubrań, zero sierści XD

Na meble używam tego i jest ok. A na ubrania nic, ale suszę wszystko w suszarce bębnowej i problemu nie ma. Czasem coś muszę delikatnie przejechać, dosłownie od święta, to roller z Ikei się sprawdza (jest wygodniejszy niż to z zdjęcia€
Lonate - @Xan666 suszarka bębnowa do ubrań, zero sierści XD 

Na meble używam tego i ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Lonate: Mam w pralce program PUPIL i go używam plus wrzucam piłeczki "anty-sierściowe" podczas prania. Nie kupię suszarki bo to numer 1 prądożernych bez sensu urządzeń - szkoda "rypać" pieniądze na złodziei z elektrowni [prąd najdroższy w EU w państwie tak biednym i rozkradanym jak nasza Polska :(].
  • Odpowiedz
@Xan666 suszarka nie żre dużo prądu xD Dużo prądu bardzo żre pralkosuszarka, ale nawet jak chodzi jednoczenie pralka i suszarka to jest to mniejszy pobór niż pralkosuszarka.
  • Odpowiedz
@Xan666: z czystej ciekawości jak się sprawują te zamówione "ostrza" do włosów?

Ja się nie mal już całkowicie wybyłem złudzeń, że znajdę coś lepszego jak te ikeowskie rolki. Nie jest to najtańszy sposób, ale działa. Te alternatywy co sprawdzałem były zawsze gorsze, ale...
  • Odpowiedz