Wpis z mikrobloga

Byłem lekarzem specjalizacji zabiegowej gdzie spece zarabiają się 50tys na kontrakcie miesiecznie.

Obecnie jestem bez pracy, oddałem PWZ cieszę sie życiem i nie mam zamiaru wracać do medycyny.

AMA w szczególności studenci którzy myślą ze jak dostali sie na lekarski złapali pana Boga za nogi.

#lekarz #lekarze #medycyna #pytanie #pytania #praca #szpital
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakis_login: decyzję podjąłem po 6msc zastanawiania sie. Myślałem o tym dosc dlugo wiec nie była to decyzja ad hoc.
Nie żal mi ponieważ mogło byc tylko gorzej i noe chciałem zeby moje życie tak dalej wyglądało.
Na dodatek nie ma obecnie zbyt wiele możliwości pracy, poza jakas przychodnią albo receptomatem.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: w przypadku innych zawodów, jak czujesz że źle trafiłeś, to zmieniasz pracę. Czemu tak radykalny krok, skoro można było spróbować zatrudnić się w innym miejscu albo na niższy wymiar etatu
  • Odpowiedz
@jakis_login: Jako rezydent i dosc często specjalista nie masz możliwości wybrania formy pracy i ilości godzin. To jest możliwe z rodzinnej, radiologia i to tylko w szpitalach na obrzeżach województw, albo jezlei sie jest top specem w danej dziedzinie. Rezydent nie ma nic do gadania ile pracuje. Ja dostałem 250h-300h mimo ze nie chciałem. Po prostu taka byla zasada. Albo biorę to albo dadzą mi podstawowe w każdej święta i
  • Odpowiedz
@assninja: nie chce placic składki nie mając pracy, nie potrzebuje w zasadzie bo moge sobie sam receptę wypisac a nie wiem ile bede poza zawodem.

Plus jest taki ze zdrowie psychiczne wrocilo
  • Odpowiedz
@BobekRobek: rozumiem. Jakie plany? Na co się zapatrujesz, jeśli chodzi o inne zawody? Bo wiesz, najsłynniejszy lekarz wśród muzyków i najsłynniejszy muzyk wśród lekarzy to co by nie mówił, dobry przykład :D :D

• Odpowiedz
@RozwiewamyTajemnice: trochę taka ale do wyboru mialem depresję,wypalenie i zniszczenie sobie życia. W chwili obecnej mam w zasadzie zablokowaną ścieżkę rozwoju i juz male szanse na cokolwiek w medycynie. Chyba ze znowu chirurgia albo rodzinna.
  • Odpowiedz