Wpis z mikrobloga

Ręce mi już opadają, może ktoś mi pomoże z #komputery #laptopy - mam losowy problem z językiem klawiatury. Piszę normalnie po polsku, język ustawiony na Polski, ale np. gdy ściągam napisy z napiprojekt albo ze stron z napisami - krzaczki. W niektórych programach - zamiast polskich liter krzaczki.

Tak, UTF- 8 ustawiony wszędzie, ściągam na innym kompie jest ok, ściągam u siebie - g---o xD

Kupiłem używany Asus g14 od studenta chyba z Serbii albo Kazachstanu - generalnie klawiatura z normalnym układem QWERTY ale pod spodem małe znaczki cyrylicą.

Windows 11 zainstalowany świeży, tutaj jak widzicie piszę normalnie, ale np. w programie w którym wypalam ploterem w ogóle nie działają polskie znaki tylko to co w obrazku - a gdy przeklejam je tutaj? Wszystko po polsku.

Ocipieje, nie wiem gdzie jest błąd i problem, tym bardziej że jest bardzo losowy - większość programów działa bez problemu ale czasem w jakimś starszym pojawia się to zamieszanie xD

Ktoś ma jakiś pomysł?
bkwas - Ręce mi już opadają, może ktoś mi pomoże z #komputery #laptopy - mam losowy p...

źródło: Zrzut ekranu 2025-08-13 130401

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach