Aktywne Wpisy

gm los frenos Amigos ʕ ᴥ ʔ
zapraszam na porannom kawke
zapraszam na porannom kawke

Szczyt hipokryzji xD
Wikipedia która została stworzona na podstawie książkowych encyklopedi, później przez lata tworzona przez użytkowników na podstawie innych źródeł teraz sama ma ból d--y, że AI korzysta z jej zasobów xD
#wikipedia
Wikipedia która została stworzona na podstawie książkowych encyklopedi, później przez lata tworzona przez użytkowników na podstawie innych źródeł teraz sama ma ból d--y, że AI korzysta z jej zasobów xD
#wikipedia
źródło: 1000010678
Pobierz

Pierwsza, lekarz jednym szybkim dość zdecydowanym ruchem przeciska endoskop przez gardło, kiepska sprawa ale chwila dyskomfortu i da się przeżyć, praktycznie brak odruchów wymiotnych podczas leżenia choć wiadomo, specyficznie.
Zachęcony doświadczeniem łatwości badania, jak musiałem zrobić ją jeszcze raz to się nie stresowałem. O ja głupi xD
Tym razem lekarz dość powoli wsuwał endoskop i miałem non stop odruch wymiotny na tym stole, z poczekalni musiało to brzmię jak wyganianie demona, masakra, aż mi łzy poleciały.
Zastanawiam się teraz, czy jeden to robił jakoś lepiej drugi gorzej - czy właśnie, tamten pierwszy sprawdzał jakoś po macoszemu a ten drugi teraz sprawdził wszystko dokładniej? Czy stricte jakaś różnica w delikatności badania i ten drugi z----ł?
Obie placówki dość dobre, bez patoli raczej
#pytanie #medycyna #zdrowie #lekarz #gastroskopia
Jednak jak o tym poczytałem to po prostu badania wolniejsze jest dokładniejsze i raczej nic się nie przeoczy, akurat mam porównanie bo mój kolega miał w innym szpitalu to też minuta i po wszystkim
z drugiej strony nie masz pewności, że jeżeli lekarz by nie zobaczył jakiś poważniejszych zmian czy wtedy by nie