Wpis z mikrobloga

✨️ Czy jedzenie przed snem wpływa na redukcję wagi?
Ustalmy to raz na zawsze. Czy jak nawpier.dalam się kalorii przed snem, ale ciągle będę na deficycie to wpłynie to negatywnie na redukcję czy nie? Nie ukrywam że mam problem ze spaniem kiedy nie jestem mocno najedzony przed pójściem spać, więc myślę nad tym aby jeść mniej w ciągu dnia, a przed snem więcej. Ale trochę boję się że akurat przed snem nie powinno się tye jeść, bo organizm ich nie wykorzysta bo w nocy ciało jest "wyłączone" i może odłożyć część kalorii w tłuszcz.

#silownia #redukcja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
uważny-marzyciel-7: Jeśli masz deficyt kaloryczny będziesz chudł, jednak obżeranie się na noc wpłynie negatywnie na Twój metabolizm i uczucie sytości. Najprościej, będziesz mieć mniej "siły" na ćwiczenia i będziesz bardziej głodny w ciągu dnia, niż w przypadku rozłożonych posiłków na cały dzień.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zręczny-optymista-42:
U mnie zjedzenie dużej kolacji wpływało pozytywnie, nie wybudzałem się w nocy z głodu. Rozłożenie kalorii równomiernie na cały dzień to był strzał w kolano i bardzo negatywnie wpływało na uczucie sytości. Sweet spot dla mnie to brak śniadania z nakofeinowaniem po korek, lekki wczesny obiad, duża syta kolacja.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
optymistyczny-przeciwnik-55: tak, może miec znaczenie i to duze. trawienie, insulona, kortytol, problemy z głębokim snem co się przełoży na wiele innych procesów, no ale to trzeba podumać trochę dłużej zamiast napisac jak inni 'deficyt' xd skoro sam deficyt styknie to sam surplus na masie tez i nie trzeba kłuć d--y jak lewy xd a nie.. czekaj...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz