Aktywne Wpisy

mirko_anonim +53
✨️ Jak radzić sobie z finansowymi dylematami w związku? Ⓘ
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
P4ncak3 +71
Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda
źródło: Screenshot 2025-10-06 063157
Pobierz

- tutaj mamy przykład seniora pasjonata 7 lat stazu, mgr inż informatyki, skill i exp z technologiami które pokrywają się z większością ofert, dobry social skill. W dodatku to nie jakiś tam bootcamper tylko pasjonat który ogarnia, koduje od wielu lat.
- i co mamy? Gość od roku szuka pracy. Senior 7 lat expa mgr inż informatyki! A żąda tylko 90-120zl/h przecież to stawka mida 3 lata expa. Dla każdej firmy to dobra oferta bo senior 7 lat expa by wziął kiedyś 130-140zl/h a tutaj można kogoś tanio zatrudnić z takim samym skillem i zaoszczędzić. No ale mamy kryzys i jest jak jest
PZdr
#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza
źródło: bezrobocie
PobierzWięc jeśli jakiś senior z 7 latami expa nie może znaleźć pracy przez rok to stawiam że seniorem to on został w swojej kontraktorni za wysługę lat xD
i pierwsze co wymienia w tech stacku to java ee xD
ktoś
Ciekawe czy umie ang w ogóle? Raz mnie rekrutowano na DARMOWY STAZ i wymagano ode mnie dobrego ang bo uwaga team leader nie umie i ja będę miał gadać z klientem xd
@git_commit: no to to nie jest taki hindus z krwi i kości, tylko taki co się tam urodził albo przesiaknal inna kultura xd
I kanał na yt Bezrobotny
@jediwolf: wtf? Potrzebne źródło
@elo_kebab ile ty jeszcze założysz tych multikont...
@JamesJoyce: To dość dobrze obrazuje, w jak miernej kondycji jest branża, skoro z tytułem doktora i wieloletnim doświadczeniem w najbardziej nagrzanej gałęzi IT oferuje się takie stawki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)