Wpis z mikrobloga

@Feltzer: no i klasa. Takie akcje szanuję. Jakby na każdym paczkomacie był AED, to Polska byłaby chyba najlepiej "pokrytym" krajem na Świecie (jest ponad 25k paczkomatów w Polsce, AED to tylko około 2300 sztuk)
  • Odpowiedz
@Vetinari: Właśnie paczkomaty stoją w takich miejscach, gdzie może się przydać AED, w większości miast tylko w niektórych miejscach np. urząd są dostępne te urządzenia, więc nawet niech będzie jedno na osiedle to już jest duży sukces
  • Odpowiedz
@Vetinari: nie jest to mocny argument, ale prędzej ludzie powiedzą Ci gdzie są paczkomaty w ich mieście niż AED które nawet jeśli stoi wyeksponowane na rynku małego miasteczka/wsi, w nagłej sytuacji zapomnisz o jego istnieniu.
  • Odpowiedz
@Vetinari: paczkomaty często stoją w osiedlach, gdzie AED właśnie może przydać się najbardziej. Nikt nie mówi, by instalować AED w paczkomacie, który jest w galerii handlowej, która z reguły też ma swoje AED, ale w osiedlach czy na wioskach, gdzie na przyjazd pogotowia można czekać nawet i 15 minut byłoby to wskazane.
  • Odpowiedz
  • 1
@jakis_login w Polsce jest taka znieczulica ze gdybyś upadł na ulicy to ludzie by tylko przechodzili obok i mieli cie gdzies. Nikt by nie ruszył defibrylatora ale za to wszyscy by kręcili filmiki
  • Odpowiedz
@Feltzer: Polecam obejrzeć sobie jak działa AED. Przyznam szczerze że widziałem je wszędzie ale nigdy się nie zainteresowałem dopóki nie miałem szkolenia ze strażakami.

Proste urządzenie pozwalające uratować zycie.
  • Odpowiedz
@Feltzer: Pomysł fajny, choć zawsze przy takich publicznie dostępnych urządzeniach zastanawiam się, czy przetrwają spotkanie z agresywnym Sebą, który musi coś r------ć z wściekłości, bo znów przegrał hajs na automatach.
  • Odpowiedz
@Feltzer: Chłop robi taki dobry PR. Aż dziwne, że to Polska. Paczkomaty zrobiły w cholerę jeśli chodzi o ochronę środowiska, komfort, a do tego teraz to.

Jeśli każdy paczkomat miałby AED to byśmy byli chyba najbardziej pokryci nimi na świecie.
  • Odpowiedz