Aktywne Wpisy

maybe +50
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#polska #prawojazdy #polskiedrogi
źródło: temp_file8548764798481934860
Pobierz@Lolenson1888: nie, OMIJASZ pojazdy i jedziesz dalej.
Zdarza się na drodze,
@Lolenson1888: stajesz przed zaparkowanym autem i informujesz egzaminatora, że nie możesz dalej przyjechać bo jest ciągła linia. On wtedy wyraża zgodę na jej najechanie i jedziesz dalej.
@fordern: na egzaminie nie pytamy o zgodę, tylko o przebaczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) (pół żartem pół serio - bo to pytanie o zgodę to już dla egzaminatorów trochę mem - zdecydowanie wolą jak ich poinformujesz co robisz i zrobisz swoje)
@zbyszko-z-bogdanca: to samo mozna zrobic z korytarzem życia, pod warunkiem ze sie szybko zawroci na
Ciekawostka - PORD w żadnej sytuacji nie pozwala nam na przekroczenie linii ciągłej (no chyba, że jedziemy uprzywilejowanym ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), teoretycznie jeśli tutaj nie mamy jak wycofać to powinniśmy stać aż przeszkoda zostanie usunięta, albo pojawi się osoba uprawniona do kierowania ruchem
btw, ostatnio odświeżałem prawko i poznałem mało znaną śmieciarkową pułapkę - możesz ją(egzaminacyjnie xD) ominąć przez ciągłą, ale tylko kiedy włączy światła awaryjne(czasem chyba tak włączają na dłuższe postoje - zależy od rejonu i ekipy), ale nie kiedy normalnie "stoi".
źródło: image
PobierzWrzucasz kierunek i jedziesz. Normalna sytuacja na drogach.