Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie, że hondy civic VI strasznie wybiło a jeszcze 7 lat temu to był dość popularny wóz dla początkującego tunera. Dziś mam wrażenie, że wozy które kupują 18 latkowie to seaty Ibizy i audi a3. Wracając do civica to mam obawy iż oryginalny egzemplarz może być białym krukiem jak opel calibra bez przeróbek. #motoryzacja #samochody #honda
Lardor - Mam wrażenie, że hondy civic VI strasznie wybiło a jeszcze 7 lat temu to był...

źródło: temp_file3041407907107856875

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lardor: ruda ją wybiła. To auto które produkowali w 1996, a jakość zabezpieczenia antykorozyjnego jest na bardzo niskim poziomie. Sam miałem takie auto, moje to był wyjątek bo tylko trochę rdzy na nadkolach miało 7 lat temu, a inne to już na wylot miały przeżarte nadkola. Teraz zobaczyć na ulicy 5 gen, to dopiero unikat.
  • Odpowiedz
@Lardor no znaleźć niezmolestowany egzemplarz jest już ciężko, mam przedliftowego hatchbacka i poliftowego sedana, hatchback przy zakupie miał dość świeżo wsadzony nowy słupek i nagrzebane trochę dookoła niego, gwint (KW o wartości równej samochodowi xD) i tubę końcową zamiast puchy na wydechu (nienawidzę jej), w nagrodę buda jest bardzo zdrowa jak na ten samochód. Za to sedan którego kupiłem był w stanie full ori, w nagrodę ma zgnitą podłogę w 2
  • Odpowiedz
@Lardor moje pierwsze auto, jeździłem nim 8 lat. Wyśmienity samochod ale nie na nasz klimat bo ruda niestety niszczy te auta. Chętnie bym kupił drugi raz
  • Odpowiedz
@Lardor Motobieda kiedyś rozkminił, że hondziarze mają niskie zawieszenie i stożkowe filtry powietrza z konieczności,
bo do civiców łatwo dostępne są tylko zestawy obniżające i stożki, a oryginalne zawieszenie czy oryginalny dolot powietrza trzeba sprowadzać zza granicy za miliony monet.
  • Odpowiedz
@Lardor: kiedy honda miała blachy dobre? Nie miała nie ma nie będzie mieć. 90 mikronów farby z podkładem jako malowanie blach nie pomaga w walce z naszą zima.

Tymczasem golfa 4 z 98 idzie spotkać, scenica 1 i co ostatnio się zdziwiłem coraz więcej Zafira 1 widzę.
  • Odpowiedz
@Lardor oj, jest tego mniej, ale sam miałem 3 hondy Civic, więc mnie to nie dziwi xD

W Warszawce czasem jakaś się pojawi na ulicy, blisko mnie jedna sobie wrasta wesoło, aż kusi żeby zostawić kartkę 'kupię' :D
  • Odpowiedz