Wpis z mikrobloga

Dlaczego wykopki zachowują się jakby było 20% bezrobocie, srodki z #kpo w 99% zostały przewalone (a pewnie zostały przewalone w jakimś 0,00001%)?

Ostatnio liczba narzekania w gorących przekroczyła jakiejkolwiek granice. Czekam na posty o głodujących dzieciach na ulicy oraz tym, że rodzice zniszczyli komuś życie, bo nie wysłali go 20 lat temu do prywatnej podstawówki, bo teraz to by było.
  • 179
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@er4zor: wszyscy to wiedzą, to było eldorado i teraz im brakuje chociaż mają bardzo dobre zarobki. Cała kasa pompowana w ostatnich latach w NFZ idzie na podwyżki, a poziom i dostepnośc usług leżą i kwiczą.
  • Odpowiedz
  • 1
@apeee Znam to środowisko bardzo dobrze. Tyle co oni zarobili na pandemii to głowa mała. Znam lekarzy co kupili po kilka mieszkań w trakcie pandemii. Pielęgniarki tak samo. To było dla nich eldorado do kwadratu
  • Odpowiedz
@Dawul: dzieciaki dostały prosto do ręki wypisane kto i na co dostał. Do tego masz idealne połączenie kwoty którą można sobie wręcz fizycznie uzmysłowić (540 tys działa na wyobraźnię lepiej niż memiczne 70 milionów Sasina) i grupę społeczną której nieroby nienawidzą: przedsiębiorców.
Głaby nie zdają sobie sprawy jak działa świat i jak działają dotacje.
  • Odpowiedz
@Dawul: no ciekawe dlaczego. Może dlatego, że masa ludzi ma gigantyczny kredyt na mieszkanie. Albo w ogóle mieszka u rodziców?
Podczas gdy janusz dostaje kase ktora bedziemy splacac jako cale spoleczenstwo
  • Odpowiedz
pewnie zostały przewalone w jakimś 0,00001%

@Dawul: po pierwsze IDzD. Po drugie, co znaczy przewalone? Bo dla mnie jak restauracja czy hotel kupuje jacht na wynajem to dla mnie to wciąż przewalenie kasy. Mnóstwo środków zostanie wydanych, bo inaczej by nic nie dostali, chui z tym, że wydatek za własne środki byłby totalnie nieracjonalny.

Mój kumpel zamierza otworzyć działalność i potrzebuje samochodu dostawczego, w tym celu chce otrzymać dotacje (z
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: to jest sedno i przyczyną dla której KO przegrywa przez ośmiorniczki. Obie grupy mają elektorat który ideologicznie zawsze na nich zagłosuje więc rzecz sprowadza się do nie zdecydowanych. Więc wybór miedzy p ko a pis3m jest taki: KOmoże mają hujowe ideologię ale przynajmniej nie sa wydajni,
PiS: i tak wszyscy kradną a przynajmniej nie będzie mistrz równości i pedałów.
  • Odpowiedz
@Dawul: Bezrobocie wśród ludzi 18-29 jest grubo ponad 20%. Rynek pracy jest w tragicznej sytuacji dla gen Z. Co do środków, robiłem research w mojej okolicy. Większość jest tak nazwana, że nawet nie ma szczegółów na co poszly (czyli prawie na pewno nie na inwestycje, a na siebie), a tam gdzie są konkrety, często budziło to zastrzeżenia, takie jak np. jacht dla restauracji. Poszedł miliard na coś takiego, a teraz
  • Odpowiedz
@Dawul dlatego, że rządzi Tusk. Po prostu: chłop jest zużyty jak dziurawe gacie, nie umie prowadzić polityki informacyjnej, otoczył się półdebilami i nie jest już w stanie odpowiadać na kryzysy.

Gdyby zależało mu na czymś więcej niż osobiste sprawowanie władzy, to oddałbym stanowisko Radkowi. Ale Tusk ma w dupie kraj, a nawet swoją formację, zależy mu tylko na osobistym sukcesie.
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: chyba w twojej wyobraźni. Nawet idol "wolnościowych" wykopków obsrał zbroję i... osiągnął konsensus xd
Kiedyś zrobiłem ankietę, czy wykopki zgodziłyby się na likwidację 500+ i jednoczesną likwidację pit dla młodych.
Pomysł nie zyskał poparcia za to odbył się piękny turniej fikołów dlaczego nie należy likwidować ulgi.
  • Odpowiedz