Aktywne Wpisy

ly000 +70
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +236
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Szczególnie ci z Europy zachodniej, USA, Kanada, Australia.
Jako nastolatki wychodzą na ulicę a tam mnóstwo młodych ludzi, ilość kobiet do mężczyzn jest mniej więcej równa,
Staruchów prawie nie widać bo albo zginęli w wojnie albo siedzą zboku.
Ludzie byli dużo szczuplejsi, bez tatuaży w większości,
Na takiej plaży w lato to chłopom szło wyrywać doopy z łatwością.
Ci z new York mieli całe dzieciństwo widok na piękne WTC na Manhattanie.
Na ulicach ludzie ze sobą masowo rozmawiali i nie byli przebodzcowani smartfonami jak obecnie.
Wojna była niedawno więc mniejsze ciśnienie na kolejną wojnę było w krajach zachodnich.
A obecnie, przecież ci ludzie urodzeni w latach 2010-2030
Dorastają i będą żyli w krajach pełnych staruchów którzy są nieudacznikami i spłodzili 0.8-1.4 dziecka XD2
Przecież to będzie żałosny widok,
Jak w domu starców,
A wiadomo że wielu starców ciągnie do młodszych żeby z nimi przebywać i gadać, itd. bo to sprawia że czują się lepiej niż gadając z innymi staruchami.
Bo większość to mentalnie będzie martwa już po 50tce.
#przemyslenia #demografia #usa #uk #australia #francja #geopolityka #takaprawda #oswiadczenie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
@adamsowaanon:
W punkt, mam taką ciotkę co ciągle męczy bułę wspominając swojego męża który nie żyje od 30 lat, opowiada o pracy (od 25 lat na emeryturze/rencie), jakie to były prywatki i ogólnie zawsze zawraca młodym gitarę żeby słuchali tych smętów. Ja umieram w
Ha tfu na nich.
@adamsowaanon: Dzieci nie rodziły się z namawiania. Dzieci rodziły się bo niewyedukowana baba na wsi bez antykoncepcji się ruchała. Podaj jeden sensowny motywator, dla którego ktokolwiek chciałby mieć 3-4 dzieci zamiast 1-2.
@niebieskatrytytka: robienie jedynaka to patola,
Robienie dwójki to też słabo bo jak się nie dogadają ze sobą to nie będą utrzymywać kontaktu i tak jak by byli jedynakami
Posiadanie trójki jest najoptymalniejsze, bo jak jeden z drugim się nie dogadają to jest szansa że z trzecim już tak. Ale dla pewności najlepiej mieć czwórkę dzieci na wypadek śmierci
@adamsowaanon: Ale ja pytałam, jaki jest sensowny motywator, a nie jaki da się zabawny komentarz na wykopie zrobić. Nikt nie będzie teraz, gdy dziecko jest efektem decyzji, brał na poważnie przy jej podejmowaniu czynnik o jakimś się dogadywaniu. Albo pomyślał,
@adamsowaanon: Wiem, że heheszki, ale odpowiem. Ludzie nie zrobią dzieci dla idei. Ten powód musi dotyczyć ich bespośrednio i zaspokojenia ich kluczowych potrzeb. Nikt nie będzie walczył z memami produkując dzieci. Dobra, pozartowane, narka.
@adamsowaanon: Nie jest to prawda, w takim sensie, że nikogo to nie zmotywuje do robienia czwórki dzieci. To nie jest żaden sensowny motywator, co widać na około. Jakoś nie sypią się w około wielodzietne rodziny, choć są przecież memy. Więc jak to?
https://m.youtube.com/watch?v=RaDIeb8qhfs&pp=ygUOd2FyaWFjaSByemFkemHSBwkJrQkBhyohjO8%3D
Najlepsi to są 30-50 latkowie, mają już doświadczenie i kontakty, ale wciąż zdrową głowę i ciało, a to istotne
@adamsowaanon: Z milfem amerykanskim tak? Czy nie? A jak nie to oczywiscie honorowo jej powiedziales ze ja wyjebiesz jak smiecia jak juz bedzie ci sie chcialo naruchac dzeci z inna?