Aktywne Wpisy

jmuhha +593
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
l3gend +168
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz

Zamek położony jest na obrzeżach Puszczy Noteckiej, na obszarze objętym ochroną prawną Natura 2000. Ta inwestycja od początku budzi ogromne emocje i to nie tylko wśród miłośników architektury czy turystów, ale także wśród ekologów i opinii publicznej. Wszyscy zadają sobie pytania, jak to możliwe, że w takim miejscu uzyskano pozwolenia na budowę? Te wątpliwości doprowadziły do interwencji wielu instytucji państwowych, budowa wywołała także falę protestów i różnych batalii sądowych.
Z mapki, którą się dostaje przy wejściu, można wyczytać informacje o tym, że budowa tego zamku pomimo tych wszystkich kontrowersji, odbywa się zgodnie z prawem. Inwestor ponad pięć lat uzyskiwał odpowiednie pozwolenia na tę budowę.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram
#fotografia #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
źródło: DSC_0376
Pobierz@nightmeen: Tymczasem Natura 2000 zajmuje jakieś 20% powierzchni kraju. Budowa w tym obszarze nie jest w żaden sposób utrudniona, mamy w kraju setki, jak nie tysiące, wsi które znajdują się na terenie Natura 2000. Co roku są wydawane tysiące pozwoleń na budowę w tych rejonach.
Komentarz usunięty przez autora
Ale obstawiam że to mu się nigdy nie zwróci.
@kot_do_drzwi: spadną pierwsze atomówki na większe miasta, cofamy się do ery kamienia łupanego i wtedy taki zamek to zajebista sprawa
albo mi się p-----ł albo komuś. poproszę o sprostowanie inżynierów