Aktywne Wpisy

szyderczy_szczur +101
źródło: temp_file3033531976226920999
Pobierz
czarna_olewka +202
Czy zastanawialiście się kiedyś od czego pochodzą polskie nazwy miesięcy? Są one wyjątkowe na tle większości języków europejskich. Zamiast pochodzić od łacińskich nazw (jak styczeń = Januarius, luty = Februarius itd.) wywodzą się z dawnej słowiańszczyzny i odnoszą się głównie do zjawisk przyrody, prac rolnych albo obyczajów
1. Styczeń – od „stykać się”, czyli „stykają się” stary i nowy rok.
2. Luty – od „srogi, lut(y)”, czyli surowy, mroźny miesiąc.
3.
1. Styczeń – od „stykać się”, czyli „stykają się” stary i nowy rok.
2. Luty – od „srogi, lut(y)”, czyli surowy, mroźny miesiąc.
3.

np jak ktoś staje autem na dwóch miejscach, albo działa w taki sposób niby nieświadomy że szkodzi. Zastawia wózkiem przejście, no whatever wiadomo o co chodzi
Kurde ja chyba nie mam tego wewnętrznego dialogu (albo wydaje mi się, że go nie mam), a jestem wyjątkowo wyczulony na to, by nie utrudniać innym np. poruszania się w sklepie czy na drodze.
źródło: wózek
Pobierz@vateras131: mnie to w ogóle dziwi, że ludzie mówią o jakimś dialogu, bo do dialogu zawsze musi być jakaś druga strona. Dla mnie to brzmi jak choroba psychiczna xD normalny to powinien być co najwyżej monolog wewnętrzny i na tym koniec. Żadnych dodatkowych głosów w głowie niż ten jeden, który zresztą jest ode mnie
Typu jadę rowerem, z naprzeciwka tir wlecze się za traktorem i nie wyprzedza, bo ja jadę. No to cyk na pobocze, pokazuję "jedź". Gość spokojnie wyprzedza, łapa w górę i humor dwóch osób poprawiony na godzinę. Bo 500m za mną już ciąg samochodów i gość by pewnie utknął za tym traktorem na 5km. Ja straciłem 10 sekund.
Albo jadąc autostradą zjeżdżanie na
Z przykładów to na siłowni często wieśniaki nie potrafią rozłożyć sprzętu i odstawić obciążenia na miejsce.
Im większe miasto tym więcej egocentrycznych ludzi, tj. Procentowo.
Po prostu żyjąc w dużym mieście jesteś jedynie małym trybikiem w metropolii i musisz skupiać się na sobie. Nie myślisz o innych bo jest ich za dużo aby o każdym myśleć, do tego takie podejście często wiąże się z zyskiem.