Wpis z mikrobloga

Byłem na weekend u brata w Niemczech i powiem, że jedna rzecz mi się najbardziej podobała, place zabaw dla dzieci i ogólnie tereny zielone. Idziesz se laskiem i zaraz jeb wielki plac zabaw dla dzieciaków, strefa do grillowania z grillami, możesz iść na cały dzień odpalić grilla rozłożyć koce w miedzy czasie nawet piwko wypić. W soboty to całe parki zapchane ludźmi, a u mnie w mieście w parku to nawet koca nie rozłożysz bo tabliczka nie deptać trawy xd
#rodzicielstwo #zalesie #tatacontent
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mako37: ogólnie niemcy to bardzo wycziliowani ludzie, chociaż mogłoby się wydawać inaczej. Zjeździłem prawie całą Saksonię, prawie wszystkie większe miejscowości w okolicach Drezna, byłem na największych wiochach i zaobserwowałem, że w sezonie wakacyjnym grille trzaskają co tydzień, najbardziej mi się podobały akcje, gdzie na przykład na trawce pod blokiem niemcy potrafili wyjść całą klatką, rozłożyć grilla, dmuchany basen i kręcić imprezę. Bardzo często też spotykałem się z grillami w zakładach
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@RadioaktywnyBorsuk no dokładnie, i to mi się tam podoba przychodzi weekend i widać życie, już nie wspomnę że w piątek to już o 12 wszystkie ogródki piwne zapełnione ludźmi. I to nie tylko większe miasta
  • Odpowiedz