Wpis z mikrobloga

Panowie.... my musimy sobie pewną rzecz powiedzieć, uplastycznić [obniża głos]

Bo rozmawialiśmy tutaj o Hiszpanii. Fakty są takie, że dzisiejszy piłkarski świat oszalał, ale tez cały czas się rozwija w pogoni za pieniądzem. I powiem dość brutalnie i dość odważnie. Skoro Barcelona z Villarealem mogą grać mecz ligowy w Miami, skoro hiszpańska La liga pakuje walizki i leci za ocean w pogoni za dolarem, w pogoni za ogromnym pieniądzem, kasą, większymi wpływami do budżetu... to ja się pytam dlaczego my mamy ciągle patrzeć na Ekstraklasę tylko z perspektywy Łazienkowskiej, Bułgarskiej czy Limanowskiego?

Jeśli oni mogą zagrać mecz wśród palm i neonów to czemu my nie możemy zapakować całej kolejki, czarterem polecieć do Chicago i dać naszym rodakom na emigracji kawałek, prawdziwej, polskiej, ligowej, autentycznej jatki?
Niech stadion Soldier Field zapłonie, niech jankesi i rodacy w USA zobaczą w końcu prawdziwy futbol, niech wietrzne miasto usłyszy hymny klubów Ekstraklasy, poczuje ten klimat, poczuje atmosferę, nastrój, aurę.

Panowie... [chwyta za rękę Smokowskiego] wszyscy zachwycają się tym jak wielkie kluby potrafią sprzedawać swoje produkty. A my? My ciągle myślimy, czy to jest dobre, czy to się sprzeda, czy to się opłaci. Ekstraklasa musi stać się w końcu globalną marką. Chciałbym to zobaczyć Panowie i mówie to jako ktoś, kto nie tylko obserwuje, kto nie tylko patrzy, kto nie tylko ogląda, ale i czuje, ze jest to możliwe. Tyle ode mnie.

#mecz #kanalbekowy #borek #ekstraklasa
pro666full - Panowie.... my musimy sobie pewną rzecz powiedzieć, uplastycznić [obniża...

źródło: e8c34a5e2605c54dea6acabd14e04dd32d421196777e4712fc95aa10fc57db59

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pro666full: Ale Mati, Ja żem grał w szalke, w Niemczech i tam nikt nie ma takich pomysłów zeby grać bundesliś za granicą. Tam turysta z juesej ma przylecieć do reichu, wynajac pokoj w hotelu, wypić p--o na marktplatz i kupić wurst na stadionie. To jest duzy, dumny narod jak my i nie bedzie z siebie robil cyrku obwoźnego jak jacyś hiszpanie czy inne wlochy ze swoja śmieszną zerie A
NanuszJowak91 - @pro666full: Ale Mati, Ja żem grał w szalke, w Niemczech i tam nikt n...

źródło: hajtotomasz-cafefutbol655

Pobierz
  • Odpowiedz
@NanuszJowak91: Z tego co kojarzę to u niego AS Roma teraz to równy zespół Interowi Mediolan. Seria A jest słaba. A na torcie jest truskawka i na przejściach dla pieszych pierwszeństwo ma samochód;)
  • Odpowiedz