Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Supaplex: akurat jest odwrotnie, daliby bez problemu ale wstyd mi nie pozwala nawet powiedzieć w jakiej jestem sytuacji, także polecam nie mierzyć swoją miarą, ludzie są bardzo różni i sytuacje w których się znajdują
  • Odpowiedz
@goblineq: Miras nie odbierz tego zle. Ale 3,5k... Serio?

Nie pchaj sie w chwilowki bo bedziesz musial splacic 10k a to sie nie oplaca. Zagryz zeby, pochyl glowe i podbijaj do znajomych/rodziny. Wyjasnij sytuacje (schowaj dume do kieszeni) a wyjdziesz na tym lepiej niz na chwilowce.

A i zeby nie bylo to wiem o czym mowisz. Ja nigdy nikogo nie prosze o pomoc (zwlaszcza finansowa). To ja jestem tym co
  • Odpowiedz
Jak już pożyczysz to wrzuć sobie becika mordo, mówię ci, na pewno siądzie. A wtedy od razu oddasz 3.5k i będziesz miał resztę na odkucie się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czy jest jakaś zaufana instytucja która udzieli mi pożyczki 2-3 tysiące na bierzące wydatki i spłatę rat z tego miesiąca?

@goblineq: Matka.
  • Odpowiedz
@goblineq dobrze Ci radzą Mirki. To są drobniaki. Pożycz od bliskich, przyznaj się do problemów - to też ważny element terapii. Weźmiesz jakąś prywatną pożyczkę czy chwilowke, wpadniesz w pętlę zadłużenia i Twój nałóg zyska tylko katalizator.
  • Odpowiedz
@wujek_zla_rada: Czyli juz Cie p------o skoro nie potrafisz ocenic sytuacji.

Instytucje to nie rodzina a 3,5k to nie majatek. Instytucje sa nastawione na zysk bez wzgledu na okolicznosci.
Fajna masz rodzine skoro sobie nie pomagacie.
  • Odpowiedz
@goblineq: a tak na serio to zrob to jak profesjonaliści. Wez najdroższy telefon u np. Orange, typu samsung fold 7 na 3 letnie raty. Pokaz sie u rodziny z nowym cackiem, niech widzą ze sie powodzi, durne biedaki a następnie daj go do lombardu pod zastaw. Splac dlugi, postaw hajs zeby sie odkuć
  • Odpowiedz