Wpis z mikrobloga

• 0
@prawilnik: To na rower wyjΔ…tkowo bo potrzebuje coΕ› co ma duΕΌo biaΕ‚ka, szybko siΔ™ je i nie zajmuje duΕΌo miejsca. Normalnie bym nie kupiΕ‚ bo to 8 zΕ‚ kosztowaΕ‚o. Ja nigdy dzika nie jadΕ‚ to nawet nie wiem jak smakuje XD Ale 100g dzika ma duΕΌo biaΕ‚ka 41 g XD
To tak jakbyΕ› szejka biaΕ‚kowego wypiΕ‚. No tu mniej 30 g bo ten batonik ma ok. 70 coΕ› gram XD
  • Odpowiedz
  • 0
@mark_scout: Ja myślałem żeby zjeść pół tego dzika po godz i pół wafli razowych albo trochę orzeszków. Żeby organizm miał z czego energię czerpać i nie było odciny mocy. A Ty co jeszcze na rowerze ? Zalożenie takie żeby jak najtaniej dostarczyć jak najlepsze źródło energii. Węgle złożone i tłuszcze dłużej się uwalniają, białko też zabezpiecza trochę bo to aminokwasy a cukry na start idą.
  • Odpowiedz
@Zwierz33: Panie kochany jakie tłuszcze, tłuszcz znacznie spowalnia wchłanianie węgli. O ile białko jeszcze ok, po prostu nie jest potrzebne w trakcie wysiłku a dopiero po, do efektywnej regeneracji, to tłuszczy w trakcie wysiłku nie polecam. Najlepiej skupić się na węglach.
A no i powodzenia α•™(⇀‸↼•)α•—
  • Odpowiedz
  • 0
@Szymon5922: No ma sens co piszesz, ja zwykle biaΕ‚ko po piΕ‚em ale moΕΌna teΕΌ chyba w trakcie. Orzeszki majΔ… tΕ‚uszcze ale ci kolarze jutubowi teΕΌ ΕΌrΔ… polecajΔ… i ΕΌe, niby to dobre ?
  • Odpowiedz