Wpis z mikrobloga

bożee, raz w życiu miałem kleszcza, 20 lat temu, a już prawie dwa koła wydałem na badania, a nawet nie wiem czy to ma sens i ile na to jeszcze wydam (°°

uważajcie na te kurvvy

#zdrowie #medycyna #borelioza
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@LM317K a na obecność różnych świństw roznoszonych przez kleszcze, najpierw zrobiłem jakiś western blot, teraz dla pewności mam zrobić jeszcze jakiś panel koinfekcji

Generalnie fizjoterapeuta podejrzewa, że mój organizm ma skłonność do stanów zapalnych i trochę na chybił trafił każe mi szukać bakcyli, a potem je wytłuc xd
  • Odpowiedz
  • 6
@solejukowski nie robi się najpierw western blota tylko elisa, bo jeden ma dużą czułość a drugi swoistość.
Byś zapytał prawdziwego lekarza a ten fizjoterapeuta chce się w niego bawić
  • Odpowiedz
  • 0
@LM317K też tak czytałem później, ale już nie chciałem nic robić na własną rękę, następną wizytę już mam u specjalisty

I tak jestem mu wdzięczny, bo to pierwszy fizjo, który podszedł do sprawy z zupełnie innej strony
  • Odpowiedz
@solejukowski: zadbaj o organizm, szczególnie polecam słońce (naświetlanie krótko, często, bez kremu, zawczasu pijemy marchewki) działa stabilizująco, ale i ogranicza populacje bakteryjne, zazwyczaj nic więcej nie potrzeba i organizm z czasem bakterie, wirusy, czy pasożyty (np. babeszjoza) z kleszcza zwalczy

Przed przyjęciem, czy podaniem jakiegokolwiek lekarstwa (w tym suplementu, zioła, innej oddziałującej substancji), nie wystarczy przeczytać kilka razy ulotkę i przeszukać Internet. Musisz jeszcze zrozumieć i przewidzieć możliwe potencjalne skutki
  • Odpowiedz
  • 0
@KollA na razie to ja szukam co we mnie siedzi, już mi wyszły jakieś bakterie w nosie i gardle, niestety ja jednak pójdę w antybiotyk, chociaż się boję trochę o jelita, bo uczenie się skutecznej naturalnej medycyny to mi lata zajmie
  • Odpowiedz