Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +486
Ja to już sam nie wiem czy tu trzeba się śmiać, płakać, czy wzywać psychiatrę.
źródło: image_picker_C6C22AFF-BF6E-47BD-AFD8-1C9A00D8687B-91647-00000C021022A56A
Pobierz
Salido +283
Minął 46. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
191 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
201 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
191 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
201 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-31
Pobierz

Hej, takie info szczególnie dla userów Corela.
Jeżeli doświadczacie podczas pracy momentów, gdy kopiowanie do schowka zaznaczenia zawierającego edytowalne obiekty tekstowe zajmuje kilka sekund i generalnie po tej operacji obszar roboczy zaczyna wyraźnie spowalniać i zamulać, to być może tak jak ja macie w systemie zduplikowane fonty, przez co corel za każdym razem gdy próbuje uzyskać dostęp do fontów to napotyka jakis problem, co objawia się zauważalnym spadkiem wydajności.
Osobiście borykałem się z tym dziadostwem od baaardzo dawna, aż dzisiaj znalazłem w końcu rozwiązanie.
Do wyszukania duplikatów użyłem darmowego programiku nexus font, który posiada do tego dedykowane narzędzie. Gdy podwójne fonty zostaną odnalezione można je rozpoznać po końcówce "_0" po nazwie, te należy zaptaszkować i usunąć.
Po tej operacji corel śmiga jak oszalały.
Pzdr