Wpis z mikrobloga

Spotkaliście się z czymś takim? Bo ja pierwszy raz spotykam się z odmowa otwarcia konta i shadowbanem ze strony fintecha jakim jest n26. Nigdy nie miałem nawet u nich konta, nie mam też żadnych długów, więc nie wiem z jakiego niby powodu nie otworzyli mi konta. Przeczytałem trochę postów i podobno Polakom odmawiają otwarcia konta teraz, co jest oczywiście niezgodne z prawem.

"Zgodnie z dyrektywą z 2013 r. państwa członkowskie muszą zagwarantować, by obcokrajowcy zamierzający otworzyć rachunek bankowy nie byli dyskryminowani ze względu na obywatelstwo lub miejsce zamieszkania"

Chyba będę pisał do BaFin albo innej organizacji, która się może do nich dobrać.

#n26 #fintech #fintechy #bank #banki #niemcy #bankowosc #euro #europa
XdekHckr - Spotkaliście się z czymś takim? Bo ja pierwszy raz spotykam się z odmowa o...

źródło: 1000010916

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@nieustawne_lustro: Tak, to ja. Masz z tym jakiś problem? Poza tym nie widzę związku pomiędzy sprawami. Tutaj dostałem brak zgody na otwarcie konta, a w innych po prostu dostałem wypowiedzenie umowy po kilku latach, więc do czego pijesz? Ja nie wciskam żadnego kitu o dyskryminacji:
https://moneteo.com/artykuly/konto-bankowe-za-granica

Swoją drogą sam pochwal się w ilu bankach masz konto i ile miałeś już nieprzyjemnych sytuacji lub przyjemnych i z jakimi bankami :) Jak
XdekHckr - @nieustawne_lustro: Tak, to ja. Masz z tym jakiś problem? Poza tym nie wid...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@XdekHckr: miałem dodaną notkę przy twoim nicku o krypto i kontach w bankach. W sumie może i błędnie uznałem, że wciskasz kit. Serio zacząłeś mnie wołać do jakichś moich starych komentarzy w innych wątkach? Bogowie, już, spokojnie, przestaję się odzywać, daj mi człowieku spokój xD
  • Odpowiedz