Haha, chcieliście zobaczyć Polaczki kto jest powiązany z jaką działalnością żeby wyśledzić do kogo poszedł hajs z #kpo ? Wystarczy tego dobrego #afera #polska
@Nighthuntero: Zamiast rejestrowac firme u siebie na chacie wystarczy wynajac lokal gdzie bedzie siedziba firmy. No ale kto by sie tego spodziewal po januszach, przeciez oni maja koszta. XD
@Nighthuntero: Model ten wymaga jeszcze pilnejszej rewizji, gdy dane firmy okazują się być danymi firmy wysoko postawionych urzędników lub powiązanych z nimi osób. ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie wiedziałem że jest obowiązek rejestrowania firmy w domu, kurde biedni przedsiębiorcy. Przecież oni by chcieli nie cebulić i wynająć biuro albo chociaż skytkę pocztową ale jest przecież obowiązek rejestracji dzielności w domu płaku płaku (╥﹏╥)
bo tam gdzie masz biuro to możesz sobie ładować różne rzeczy w koszta, dlatego rejestrują po domach
@Wybredny_Marian: Ciekawe czy zgłaszaj to do gminy żeby ci naliczyli inny podatek od nieruchomości zamiast 1,5zł za m2 to 33zł za m2. Znając życie to nie.
@Nighthuntero: Ojeju ale oni biedni. Ja bym dodał obowiązek publikacji jeszcze PITu, dlaczego nie. Jeżeli spółki prawa handlowego muszą to dlaczego ci na JDG już nie.
@Nighthuntero: ale mają rację, ja się czuję mało bezpiecznie jak mam JDG na swój adres zamieszkania. Wystarczy wpisać nazwę firmy i masz wszystko na talerzu. Jaka to ochrona człowieka w internecie?
@Nighthuntero chciałbym aby ich zeznania podatkowe pojawiły się w bazie CEIDG. Jakoś w spółkach można prześledzić ile zarobiła i czy zarząd wypłacił dywidendy itp
@NH35 i jak biurko kupujesz to pewnie bierzesz w koszty nie? I pewnie nigdy na tym biurku prywatnych spraw nie załatwiasz nie? Rodzina nigdy przy nim nie usiądzie?
Normalny człowiek jak kupuje biuro to nie może vatu odliczyć.
#afera #polska
źródło: 1000023358
Pobierz@Wybredny_Marian: Ciekawe czy zgłaszaj to do gminy żeby ci naliczyli inny podatek od nieruchomości zamiast 1,5zł za m2 to 33zł za m2. Znając życie to nie.
Normalny człowiek jak kupuje biuro to nie może vatu odliczyć.
To są benefity właśnie.
@Cyk_dwujeczka: to jest trochę tak, ze skoro prowadzisz działalność to musi mieć ona siedzibę (choćby po to, żeby ktoś mógł tam trafić).