Wpis z mikrobloga

Niedawno ukończona skrzynka-książka na akcesoria do #rpg w klimatach #lovecraft , z motywem inspirowanym jednym z opowiadań i projektowanym na życzenie zamawiającego ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Projekty tego rodzaju szczególnie cieszą moje serduszko. Pustynia, zimne światło księżyca, zapomniane ruiny bezimiennego miasta i otchłań czasu, w którą - zgodnie z filozofią Lovecrafta - nie powinno się spoglądać zbyt długo, o ile w ogóle.

Tradycyjnie decoupage na drewnie, imitacja stron po bokach, plus ręcznie formowane i malowane detale wypukłe, w tym ręcznie rzeźbione macki. Na wieczku w centrum wypukły motyw z pasty szklistej, z przodu metalowe zapięcie. Wnętrze wieczka personalizowane.

Więcej moich szpargałów twórczych jak zawsze na #apaturiart :)

#rekodzielo #handmade #diy #hobby #chwalesie #tworczoscwlasna #lovecraft
Apaturia - Niedawno ukończona skrzynka-książka na akcesoria do #rpg w klimatach #love...

źródło: Lovecraft_1

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Microbiusz: Tak, to tylko takie złudzenie - opracowałam grafikę w taki sposób, żeby wokół księżyca było widać poblask, ale nie ma tu żadnego efektu świecenia w ciemności.
  • Odpowiedz
Nieźle, nie wiem ile w tym podrasowania podczas edycji zdjęcia. Ale wygląda naprawdę fajnie.

Może pomyśl na przyszłość, o czymś z farbami fluoroscencyjnimi. Myślę że pudełko które by świeciło wzorami w nocy albo w ultrafiolecie mogłoby być ciekawym ubogaceniem twojego super warsztatu.
Nie mówię oczywiście o tym modelu pudełka.
  • Odpowiedz
daj wincyj świecenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakieś oplatające pudełko bluszcze z zielonym albo innym kolorem. Tak czy inaczej bardzo bardzo ładne.
Masz talent i robisz dobrą robotę.
Jakbym nie był minimalistą to sam bym pewnie kupił takie pudełko. Wystawiasz się gdzieś na allegro albo na własnej stronie? Pod kątem SEO to własna strona lepsza + instragram + tiktok + facebook

Za rok azjaci w garażu i globalny
Microbiusz - daj wincyj świecenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakieś oplatające pudełko bluszcze z zi...
  • Odpowiedz
  • 0
@Microbiusz: Dziękuję za dobre słowo

Powolutku sobie dłubię stronę z portfolio, przygotowuję też ofertę do sklepu, ale na pewno nie chciałabym tego ciągnąć w stronę biznesu globalnego. W żadnym razie nie aspiruję do bycia dynamiczną influ-social-rękodzielniczką - tak szczerze, to przeraża mnie taka wizja, bo chyba musiałabym przefasonować sobie osobowość, żeby się w czymś takim odnaleźć ;)

Będzie fajnie, jeśli ta mikrodziałalność wypłynie mi w przyszłości na szersze wody,
  • Odpowiedz
@Apaturia: Jasne rozumiem. Stąd ten kawałek Łony który wrzuciłem. Ale szorta z wykonania z przyjemnością bym zobaczył, takiego w przyśpieszonym tempie. Dobrej zabawy z tymi pudełkami.
  • Odpowiedz
  • 3
@anonim1133: Wnętrze w tym konkretnym przypadku zostało podzielone przegródkami na pięć równych komór, tak, żeby mieściły się w nich komplety kości do rpg. Przykład tego samego pudełka, ale bez wewnętrznych przegródek, pokazywałam np. tutaj - dna pudełek wyklejam dodatkowo filcem.

@North_Pole Dziękuję, miło mi, że moje prace się podobają () A owszem, robię skrzyneczki na sprzedaż i na zamówienie. Ale zazwyczaj nie
  • Odpowiedz