Wpis z mikrobloga

@deziom: dokładnie tak, ktoś tylko zostanie u-----y dla szopki medialnej, a reszta upozorowana, klasyka państwa urzeczywistniającego zasady sprawiedliwości społecznej
  • Odpowiedz
@robin_caraway: Ten wpis jest próbą wyraźnego odcięcia PARP od politycznego wymiaru afery i przerzucenia odpowiedzialności w stronę ministerstwa.
Formalnie brzmi to wiarygodnie — w strukturze wydatkowania funduszy UE w Polsce faktycznie resort ustala zasady, a agencja tylko je realizuje.
Problem w tym, że z punktu widzenia opinii publicznej i UE cel programu nie został osiągnięty, a więc obie strony będą musiały się tłumaczyć:
MFiPR – dlaczego dopuściło takie kryteria,
PARP
  • Odpowiedz
  • 12
Dlatego w temacie anty-deweloperki głosowałem na Zandberga

@Logytaze: a ten jest prodeweloperski i poluzował deweloperom przy budowie miejsc parkingowych. Podobnie zresztą jak biejat. Cała antydeweloperska szajka padła 2 miesiące po wyborach xD
  • Odpowiedz
a ten jest prodeweloperski i poluzował deweloperom przy budowie miejsc parkingowych.

@Ogau: Ale to musiałbyś doczytać temat, dlaczego tak głosowali. Nauczyłem się z dużą rozerwą czytać główne przekazy z mirko.

Podobnie zresztą jak biejat.

A weź idź z tym potworem. Nowa Lewica to przybudówka Platformy, ulep postkomuchów i neoliberałów, których lewicowość polega na wrzuceniu tęczy do avatara. Nieironicznie nie nazywam ich lewicą, bo to klasyczni liberałowie, którzy mają ściągać do
  • Odpowiedz
@MC_Bono: ona we wszystkim pewnie mówi prawdę, ale nie zmienia to faktu, że w PARP kolesiostwo kwitnie na potęgę i założę się, że prędzej januszerka, zwłaszcza ta kupcząca firmami, miała przecieki z PARP, o terminach, warunkach i możliwościach robienia walków, niż z MFiPR. Plus wiedzę o tym jak wypełniać wniosek, gdzie składać i komu, aby był opiniowany pozytywnie. Tak, czy siak cała administracja publiczna powinna być przeorana.
  • Odpowiedz
musiałbyś doczytać temat, dlaczego tak głosowali.

@Logytaze: a możesz mi wyjaśnić? Bo już czytałem, że oni nie zrozumieli za czym głosują xD
  • Odpowiedz
@vostok:Jedyną szansą na rozwikłanie tej afery jest, niestety, nacisk instytucji unijnych i kontrolnych na polskie instytucje. Inaczej możemy zapomnieć o jakimkolwiek dochodzeniu. Po wpisie pani Katarzyny wiadomo, że były kontrole i że ministerstwo o wszystkim wiedziało. Co do urzędników, to każdy kto miał styczność o tym wie. Większość napisanego prawa, należy usunąć z obiegu i napisać na nowo a nie doklejać kolejne ustawy. Niczym łatanie połamanej ramie w przyczepie D8.
  • Odpowiedz