Wpis z mikrobloga

beka ze w polsce te wszystkie kanaly, social media porobily z w----------a kebabow sport narodowy. Chlop dorosly siedzi i w-------a te rollo wielkie jak pol reki, dusi sie, krztusi, kaszle ale zre dalej

no nie moge z tego fenomenu ostatnio
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlackenedBlue przecież to żadna nowość. Kebab jest narodowym daniem po każdej imprezie na mieście od 20 lat. Największy bezbek to berlińska sieć kebabów, która powoli wkracza do Polski. Powtórzę to jeszcze raz: berlińska. Hitler by się w grobie przewracał jak to mięso u Turka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Kebaby to wisienka na torcie jakim jest polska gastronomia. Odwiedziłem znajomego i chcemy sobie coś zjeść więc proponuje jakąś tam restauracje ale nie, no co ty dawaj na kebsa ostatnio otworzyli nowego i mówie ci dużo mięsa dajo i nawet nie śmierdzi padliną jak u poprzednika. Wręcz jest luksusowo bo kumpel do tej pory tylko raz miał srake po tym kebabie więc dawaj zjemy sobie tam xD

Kebsy to syf i żarcie
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue ja tam czasem obejrzę Ksiazula (innych w sumie nie kojarzę, jeszcze jakiś Krycha był, ale nigdy nie oglądałem), ale trzeba przyznać, że jego formuła już się wyczerpuje. Każdy odcinek to samo gadanie w zasadzie.

Ten Wojek co z nim robił i teraz działa sam bardziej się stara, wcina różne rzeczy, wpłata do odcinka jakieś historie, trochę wiedzy itp. Dużo lepszy format.

Oboje z czasem przeminą jak każdy trend w necie.
  • Odpowiedz
@Ilirian: oj racja. Życie jest za krótkie żeby jeść byle co. Jest tyle możliwości i tyle fajnych miejsc z dobrym jedzeniem, że serio podziwiam że komuś sie chcę żreć w kółko kebaby, jeszcze rozumiem gdy jesteś w jakimś Berlinie i jesz tego owianego legendą gemuse kebab, ale jeść po raz n-ty to samo g---o, z tym samym pseudomiesem tylko z lokalu o innej nazwie to zakrawa o lekką przesadę.

@
  • Odpowiedz
@Yayra niemiecka kultura, także kulniarna, miała dominować na stołach całej Europy, a jedyna dopuszczalna rasa nie miła nic wspólnego z wyglądem typowego Turka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@truchuo: Z niemieckiej kultury kulinarnej, nic nie pamiętam, czyli jakaś wybitna nie jest, Ale coś tam jest ale to wszystko, to kopia z sąsiednich krajów, Nie mam porównania, jak wyglądali dawni Turcy a dzisiejsi.
  • Odpowiedz