Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 41.7% (86)
- Nie 38.8% (80)
- Nie wiem 19.4% (40)

KarnetNaGlony +61
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

W związku z tym napisałem do Media Expert, że sprawę zgłaszam do UOKiK oraz Powiatowego Rzecznika Konsumentów w Będzinie. Skargi do tych instytucji faktycznie zostały złożone. Obecnie czekam na odpowiedź ze strony Media Expert i zwrot pieniędzy. Mam wsparcie UOKiK i rzecznika, więc jeśli firma dalej będzie unikać odpowiedzialności, zamierzam skierować sprawę do sądu.
Moje doświadczenie pokazuje, że znajomość swoich praw i konsekwentne działanie są kluczowe. Druga naprawa w tak krótkim czasie i brak reakcji sklepu to bardzo silny argument na korzyść konsumenta. UOKiK i rzecznik konsumentów rzeczywiście mogą pomóc w takich sytuacjach.
Na koniec chcę ostrzec wszystkich — nie polecam Media Expert i odradzam kupowanie tam wszystkim, którzy chcą uniknąć problemów i niepotrzebnego stresu.
Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia z Media Expert lub innymi sklepami, chętnie poczytam wasze historie.
#reklamacja #mediaexpert #konsument #uokik #prawo #sprzet
@michal-wnuk: a co polecasz ? Gdzie kupować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal-wnuk: oddałem słuchawki na rękojmię, bo przestały automatycznie łączyć się z telefonem po wyjęciu z etui. Po godzinie dostałem SMS, że reklamacja została uznana i mam się zgłosić po zwrot pieniędzy.
Oddawałem też ps5, bo przestało się włączać. Najpierw odtworzono mi paragon, bo zgubiłem. W sklepie otworzyli konsolę i powiedzieli że jest bardzo zakurzona. Przeczyścili ją przed wysłaniem do serwisu i za