Wpis z mikrobloga

@vartan: co sie bede zwalnial, mam kredyt do splaty, zostalo mi 10 lat do emerytury - takie wysrywy slysze codziennie u siebie w robocie xD ale plakac jak to zle w firmie to potrafia xD ale jak slysza tekst TO SIE ZWOLNIJ, ZNAJDZ LEPSZA ROBOTE to juz co ja za glupoty gadam xD
  • Odpowiedz
@konficjusz1991:
No bo ludzie generalnie chcieliby mieć lepiej ale koniecznie bez wysiłku i nie naruszając swojej strefy komfortu. Jak powiesz takiemu, że samo się nie zrobi to zaskoczeni jakbyś jakieś herezje głosił z tym, że trzeba się postarać bo przecież im się należy tylko za to, że istnieją.
  • Odpowiedz
@smk666 nikt by nic nie miał do przedsiębiorców gdyby oni nie wyciągali łap po pieniądze ludzi z etatu. Niestety jak widać wyciągają przy każdej okazji
  • Odpowiedz
@vartan: bardzo fajne, a teraz zrób mema o tym jak pracodawcy jojczą ze dokładają do tej firmy, a jednocześnie zmieniają auto co roku. Po czym jak zaproponujesz „to przejdź na etat skoro ci tak źle” odpowiadają aaa tyle to nie xd
  • Odpowiedz
@vartan: Coś w tym jest ale tak nie do końca. W sensie przedsiębiorcy należą się większe pieniądze za podjęte ryzyko i zarządzanie biznesem, ale to nie oznacza że ma pomiatać pracownikami.
  • Odpowiedz
@vartan: wiadomo nie można krytykować systemu w którym żyjesz, przeczesz sam możesz założyć firmę, oszukiwać społeczeństwo na dotacje i wykorzystywać innych ludzi
Takie jest właśnie rozwiązanie libków - indywidualne rozwiązanie na systemowe problemy
  • Odpowiedz
@smk666:

Pracownik na etacie nie ryzykuje niczym

Cale sześcienne prywaciarze sie nie boja o--------c innych ludzi i państwa na hajs
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Please_Remember człowieku, jakie oszukiwanie? Po latach podatki z tego zwrócą te dotacje wielokrotnie. To tylko wy myślicie, że oni pakują to do własnej kieszeni. Kilku o------o, fakt, przyznam, ale większość wpakuje to w firmę, stworzy miejsca pracy i odda miliony w daninach na twoje 800+, drogi, żłobki, boiska.
Wy zwyczajnie nie macie pojęcia jak działa dotacja.

Znajomy kupił piłę do tartaku, zatrudnił kolesia. Dostał na piłę 50k. W rok sprzedał desek na milion.
Samego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Tokko to otwórz firmę! Co za problem? Jaki masz w tym problem?
Kasy nie masz? No to skorzystaj właśnie z dotacji. Dostaniesz. Zobaczysz, jak naprawdę jest to "darmowe".
Zobaczysz ile podatków oddasz państwu przez kolejne 5-10 lat.
  • Odpowiedz
@vartan: daj mi informację w porę przy następnej okazji to założę

Zobaczysz ile podatków oddasz państwu przez kolejne 5-10 lat.

XDDDDDDDDDDDDD ty tak serio?
  • Odpowiedz