Aktywne Wpisy

JatuArmy +143

20 sekundowy gniot, Sebol znajduje się wśród chaszczy niczym losowy bezdomny lump, telepie nim na wszystkie strony jak menelem podczas ataku padaczki olkoholowej i macha łapami jak gdyby odganiał nalot much afrykańskich.
Wydaje mi się wizowie, że #bonzo przed śmiercią zaczął pożerać duszę #sebcel i teraz mamy tego efekty.
Wydaje mi się wizowie, że #bonzo przed śmiercią zaczął pożerać duszę #sebcel i teraz mamy tego efekty.

Biedny dziadziuś ma co raz większe dziury w pamięci... choć on wygadywał bzdury bez pokrycia w faktach całe swoje życie.
źródło: temp_file6563878436310587303
Pobierz@Kempes: ¯\(ツ)/¯
źródło: smieją
PobierzWartość strategiczna Drezna w 1945r. była wątpliwa, za to było cennym kulturowo miastem które przetrwało do tamtej pory bez większego szwanku. O ile neonaziści potem zrobili z tego przykład do twierdzenia że "alianci byli równie źli" tak zbombardowanie miasta na dwa miesiące przed końcem wojny było autentycznie niepotrzebne i szkodliwe dla europejskiego dziedzictwa kulturowego. Nieporównywalnie większy wpływ na wojnę miałoby zbombardowanie Rzymu w 1943, ale mimo to tego nie zrobiono.
źródło: m0g0rs30jf1d1
PobierzDrezna w 1945 r. było ostatnim i najważniejszym węzłem komunikacyjnym łączącym tereny Rzeszy.
@Fennrir:
@Fennrir:
Skąd te wyliczenia? Z Instytutu Danych Z D--y? Oczywiście ktoś może cynicznie powiedzieć że nawet jakby zapobiegło śmierci zaledwie jednego alianckiego żołnierza to i tak należałoby zbombardować bo nie ma się co wrogiem przejmować, ale to już ekstremistyczne kalkulowanie, które prowadzi do sytuacji pokroju obecnej destrukcji Gazy przez Izrael bo chcą ograniczać ofiary wśród swoich żołnierzy kosztem ludności cywilnej przeciwnika. Zresztą przecież w Dreźnie też znajdowali się alianccy jeńcy wojenni.