Wpis z mikrobloga

@xer2--her: Generalnie betonowy elektorat PO dzieli się IMO na 3 grupy:
1) Więźniowie i kryminaliści
2) Janusze biznesu
3) Wielkomiejskie libki, tzn. ci którzy myślą że złapali pana Boga za nogi bo mają mieszkanie na hipoteczny na 20 lat w Warszawie, drogie auto wzięte w leasing i robotę w korpo
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: A ja myślę że z 50% (jak nie więcej) wyborców PO głosuje na PO bo nie jest w stanie z czystym sumieniem zagłosować na jakąkolwiek inną partię. I więcej tu teorii bym nie dorabiał.

Każdy zdrowy psychicznie człowiek liczy na powstanie nowej siły politycznej, ale tu się pojawia Kukiz albo Hołownia... Kiedyś było stare SLD ze starymi komuchami, którzy potrafili prawidłowo pisać i mówić po polsku, którzy ludziom do
  • Odpowiedz
@dqdq1: cały elektora PO to ludzie którzy głosują na nich by się poczuć lepiej bo zostali wychowani przez cały model medialny i celebrycki
  • Odpowiedz
dziwne, niby konfederacja jest partia która ma ofertę dla przedsiębiorców.

@dqdq1: @Lolenson1888 @xer2--her bo konfederacja ma dla nich w ofercie uproszczenie podatków i prowadzenia działalności na wolnym rynku a nie darmowe pieniążki z długu który będzie spłacał plebs.
W covidzie byli przeciwni lockdownowi i zakazowi pracy podczas gdy popis oferował kasę w ramach tarczy.
Dla januszexow wybór jest prosty.
  • Odpowiedz
@dqdq1: przecież dosłownie Konfederacja popiera od początku Europe Ojczyzn a poza tym co PO zrobiło dla przedsiębiorców za swoich rządów poza budową autostrad ? Dokonało deregulacji, uprościło podatki ?
  • Odpowiedz
@wezsepigulke: jak można na PO głosować z czystym sumieniem xD. To partia ktora nie ma ma programu, poglądów i wizji państwa poza byciem prounijnym i anty pis. Gdyby nie machina medialno celebrycka to ta partia by była skończona.
  • Odpowiedz
przecież dosłownie Konfederacja popiera od początku Europe Ojczyzn

@Vggh: "międzynarodówka nacjonalistów" Jak wyglądają rządy przyjaciół konfederacji możemy sie przekonać na przykładzie słowacji i węgier które stały się najbiedniejszym krajem w europie przez swoje rewolucyujne zapędy. Co mam dzięki PO? Spokój i stabilność. Z resztą sobie poradzę.

@Chris_Karczynski Brexitu też nie będzie.

Konfederacja nie ma mi nic do zaoferowania.
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: mentzen który lansował się z górniczymi związkami zawodowymi nie chce przewalania pieniędzy.

13,14 i dopłaty do wydobycia kosztują nas 9 mld rocznie. W 2022 roku zabrakło węgla, górnicy wyszli po podwyżki.

• Odpowiedz
mentzen który lansował się z górniczymi związkami zawodowymi nie chce przewalania pieniędzy.

13,14 i dopłaty do wydobycia kosztują nas 9 mld rocznie. W 2022 roku zabrakło węgla, górnicy wyszli po podwyżki.

@dqdq1: No bo Mentzen jest za odrzuceniem zielonego ładu i ETS. A górnicy tak naprawdę mają w to w------e, bo mają pensje fixed. To po co mieliby głosować na Mentzena skoro podatnicy
  • Odpowiedz
tak, górnicy urzadzają ewenty z mentzenem bo nie mają interesu w popieraniu pis.

@dqdq1: eventy są organizowane. Sprawdź jak głosowano w miejscowościach górniczych w 2023. Konfederacja miała średnio 5%, daleko za lewicą i TD. Tak ich popierają xD
  • Odpowiedz