Wpis z mikrobloga

Ta cała "afera" z #kpo pokazuje jedynie jak bardzo Polacy są nieświadomi biznesowo oraz najzwyczajniej w świecie głupi. Otóż założeniem KPO był własnie rozwój mikro przedsiębiorstw oraz dywersyfikacja całego ich biznesu, utworzenie nowych miejsc pracy, zwiększenie zysku aby płacić większy podatek oraz podczas podobnych sytuacji jak Covid - umożliwienie takim firmom prowadzenie równoległego rentownego biznesu który pozwoli na utrzymanie się na powierzchni. Tak wykopki, kupno jachtu i wynajem go jest bardzo dobrym pomysłem na biznes. Czasem pomysły na biznes bywają absurdalne, czasem wypalają czasem nie. Tak jest w tym przypadku. Złośliwie powiem tak: łykopki, biznes i zarabianie jest dla zarządu, dla Was jest praca na etacie ( ͡º ͜ʖ͡º) W mediach clickbait za clickbaitem, Republika to już nawet widziała tych właścicieli firm w nowych jachtach na mazurach ;) szkoda, że jeszcze te pieniądze nie zostały zrealizowane. Dlatego wiem, że tą "aferę" rozpętali pisowcy, albo całe życie na garnuszku partii albo 30 lat w jednym zakładzie, bo po co zminioć. Pozdrawiam z mojego jachtu, po części sfinansowanego z KPO a po części z 500 plus, w sensie dzięki Tuskowi 600 plus ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sloneczko

Cały Twój wpis obalam w pół sekundy.

Ten program nie był skierowany wyłącznie do mikroprzedsiębiorstw, a sam kilkanaście takich widziałem, których przychód roczny na pewno przekracza 2 mln euro, a średniorocznie jest na etacie zatrudnionych powyżej 10 osób.
  • Odpowiedz
  • 0
@Warcomx nie no kolego, po pierwsze napisanie tego nie zajęło Ci pół sekundy a po drugie program był skierowany do przedsiebiorców którzy w czasie pandemii utracili minimum 30 procent zysków. To były jednoosobowe działalnosci, mikroprzedsiębiorcy ale też duże firmy. Tu nie ma co obalać, wątpie że dotacje dostał ktoś kto nie spełnia tych wymagań. @fukinloner no owszem, czytaj dalej clickbait na jedno zdanie,
  • Odpowiedz
  • 0
@JajkaNieMajaBialek jeżeli tak dobrze potrafisz przewidywać przyszłość, to mniemam, że już zakupiłeś odpowiednie instrumenty finansowe oraz walutę aby zarobić na tych spadkach złotego. Oh wait... ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Sloneczko: jesteś częścią tej gawiedzi, a kilka skleconych przez ciebie zdań nie wnosi nic nowego. Dlaczego czytanie jednozdaniowych komentarzy jest głupotą? Pomijam fakt, że żeby zdecydować o tym, że są ckliwe, sam musiałeś je przeczytać. Trochę głupio mówić potem:

głupotą jest czytanie ckliwych komentarzy

Mogłeś ich też nie czytać, no ale wtedy stwierdzenie, że są ckliwe świadczy o głupocie (w odcieniu zadufanej ignorancji)
  • Odpowiedz
  • 0
@fukinloner no ja czytam wszystkie, dywersyfikuje zakres informacji, opinie społeczeństwa w postaci jednozdaniowych wpisów na wykopie ale też opinie eksperckie. Czytam też książki, podrózuje, czytam na tematy które nie są aktualnie na czasie oraz doszkalam się. Pozwala mi to mieć pełne spektrum informacji oraz otwartą głowę. Polecam zdecydowanie. To jest tak samo jak z tym programem "jeden z dziesięciu" gdzie uczestnicy posiadają rozległą wiedzę. Słuchaj, ja nie próbuje Cie do niczego
  • Odpowiedz
@Sloneczko: świetnie, to dodaj do listy lektur coś o krytyce interwencjonizmu i zaburzaniu sygnałów rynkowych przez cepologiczne subsydia. Może wtedy z twoich analiz wyjdzie więcej niż coś w stylu: „damy im pieniądze, żeby potem z zysku pobierać wyższe podatki, co może pójść nie tak!”. Może lepiej zrozumiesz rdzeń krytyki tych dofinansowań przez "gawiedź".
  • Odpowiedz