#kpo wygląda na to, że będą kontrole i to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakował. Akurat jeśli chodzi o dotacje unijne to rząd może żądać zwrotu. To nie jest tak, że jeśli dotacja została przyznana to klamka zapadła. W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy szły na kościół i różne fundusze polityków i ich rodzin i do końca szli w zaparte. nikt ich nie kontrolował. Liczyłem na rozliczenie PiS z tego złodziejstwa, ale niestety prezydent ich wszystkich ułaskawi. Wątpię żebym się doczekał. #polityka
@Unifokalizacja: nie podali. Dali mapę dofinansowań i nagle okazało się, ze klikasz losowy punkt na mapie i dofinansowujemy solarium jachtem. Dopiero wtedy PODALI TO DO WIADOMOŚCI :)
@Unifokalizacja: rzucili nam surowe dane, a rzekomo wiedzieli o aferze od dawna. Nie można było przed dodaniem mapy ogłosić, ze 1500 osób zrobiło sobie jaja z państwa i żeby się nią za bardzo nie sugerować, bo będą zwraca ten hajs, ale na ten moment mają takie dane i takie nam udostępniają?
@Unifokalizacja: Odbiorą jakiejś niewielkiej części tak, żeby nikt nie powiedział, że nic nie zrobiono. Większości i tak się upiecze i będą mogli wydać tę kasę na głupoty.
@Unifokalizacja: Będzie kontrolowane czy aby na pewno każdy beneficjent jest spokrewniony z członkami partii albo co najmniej uiścił obowiązkową opłatę kopertową Panu Urzędnikowi, załączoną do wniosku
wygląda na to, że będą kontrole i to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakowa
@Unifokalizacja: Tylko zastnawia mnie to- w sumie dlaczego mieliby cwaniakować i w jaki sposób. Ktoś wpisał jacht w projekcie, ktoś to zatwierdził, jacht kupiony, wszystko legitnie. Będą się czepiać szczegółów np. procedur przetargowych czy nie dali zarobić znajomym, ale poza tym nie sądzę, by coś znaleźli.
@Unifokalizacja: ale to żadna łaska ze publikują te dane bo tego wymaga prawo. Poczekajmy z osądami do pierwszych kontroli bo mam wrażenie ze na chwile obecną idą na przeczekanie. Szumne zapowiedzi po których absolutnie nic się nie wydarzy. Ergo rekonstrukcja rządu.
Ludziska myślą że za pisu nie byłoby tej afery xdddd.
@Vinizius: płakupłak bo za pisu łeeeeeee teraz rządzi KO która miała rozliczyć oszustów itdxD Mela tobie na ryj. Ciekawe czy twoja trollownia też dostała co nie co z kpo.
ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje.
Zawsze były publiczne informacje, o dotacjach z budżetu/UE. Rząd najpierw lekką ręką rozdawał, a "zauważył", że coś jest nie tal dopiero jak się sprawa w mediach rypła. Nie ośmieszaj się.
Poprzednio grube miliardy szły na kościół i różne fundusze polityków i ich rodzin i do końca szli w zaparte. nikt ich nie kontrolował.
Widzę, że na X, afera zaczyna powoli przebijać się na cała europę. A na nagłówkach twarz Tuska i klub swingersów. Niedługo będzie się musiał tłumaczyć, nie tylko w Polsce.
W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy szły na kościół i różne fundusze polityków i ich rodzin i do końca szli w zaparte. nikt ich nie kontrolował. Liczyłem na rozliczenie PiS z tego złodziejstwa, ale niestety prezydent ich wszystkich ułaskawi. Wątpię żebym się doczekał. #polityka
Będzie kontrolowane czy aby na pewno każdy beneficjent jest spokrewniony z członkami partii albo co najmniej uiścił obowiązkową opłatę kopertową Panu Urzędnikowi, załączoną do wniosku
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Unifokalizacja: Tylko zastnawia mnie to- w sumie dlaczego mieliby cwaniakować i w jaki sposób. Ktoś wpisał jacht w projekcie, ktoś to zatwierdził, jacht kupiony, wszystko legitnie. Będą się czepiać szczegółów np. procedur przetargowych czy nie dali zarobić znajomym, ale poza tym nie sądzę, by coś znaleźli.
@Vinizius: płakupłak bo za pisu łeeeeeee
teraz rządzi KO która miała rozliczyć oszustów itdxD
Mela tobie na ryj. Ciekawe czy twoja trollownia też dostała co nie co z kpo.
Zawsze były publiczne informacje, o dotacjach z budżetu/UE. Rząd najpierw lekką ręką rozdawał, a "zauważył", że coś jest nie tal dopiero jak się sprawa w mediach rypła. Nie ośmieszaj się.
Jakoś
@Unifokalizacja: na jakiej podstawie? Nie rób z ust pupy, pokaż podstawę.