Aktywne Wpisy

kukold +142
Z dzieciństwa pamiętam, że śniadanie i obiad po szkole gotowała mi babcia. Potem pilnowała mnie na zmianę z dziadkiem. Rodzice wracali z pracy około 17-18. Mama robiła kolację, a później zajmowała się sprawami zawodowymi. Ojciec coś dłubał w garażu albo oglądał telewizję. Tak było właściwie od momentu, gdy miałem 3-5 lat, aż do czasu, gdy stałem się samodzielny.
Dziś sam mam dziecko. Opiekujemy się nim z żoną na zmianę praktycznie 24/7. Zbudowaliśmy dość
Dziś sam mam dziecko. Opiekujemy się nim z żoną na zmianę praktycznie 24/7. Zbudowaliśmy dość

SystemHalted2_0 +132
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Lepszy jest taki ustrój w którym są wygrani i przegrani od takiego, w którym wszyscy są przegrani
@Filippa: Najlepsze, że rano widziałem na mirko zaakceptowane dofinansowanie do mieszkania na najem krótkoterminowy. Ty, Areczku, bierz kredyt na 30 lat, natomiast Janusz dostanie 540 tysięcy na mieszkanie na Airbnb od ręki. xD
@thorgoth: niezle urobiony leb
@xKaminskipatryk: Dziwne, w nomenklaturze prawicowej to jest jedno i to samo
No to opisujesz tu przecież realia kapitalizmu, w którym połowa młodych mieszka u rodziców albo w 20-metrowej norze na kredyt do emerytury, a w godzinach szczytu wciska się w autobus jak sardynka bo każde mieszkanie jest traktowane jako towar inwestycyjny a nie
@xKaminskipatryk: nie chce mi się spierać o semantyke, tym bardziej że granice są nieostre. Władze PRL i jej konstytucja twierdziły, że to jednak socjalizm, zresztą niektóre elementy (brak kolektywizacji rolnictwa) faktycznie wskazują że do komunizmu było daleko.
Dla mnie komunizm jest tak antyludzkim ustrojem że już zawsze pozostanie pewnym modelem teoretycznym, w pełni na dużą skale nie został wdrożony nigdy.
@thorgoth: z tego co wiem to flippa nie jest komunistką niestety.
@thorgoth: czy ty najpierw chwalisz socjaldemokrację, a potem płaczesz na marksizm?
@Filippa: czyli kapitalizm państwowy
Dlatego z pewnym rozbawieniem obserwuje jak na lewym skraju podkowy cudowne tulupy i piruety; DOKŁADNIE te same postulaty sto lat temu Róża Luksemburg określała mianem komunistycznych, ale dziś, szczególnie w Polsce są to już postulaty PROGRESYWNE.
Nazwa "komunizm" parzy jak pokrzywa nawet samych komunistów