Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@horoksus: Niech nie ściągają podatku belki, co to jest za głupi pomysł aby to zrobić? Jaka jest jakakolwiek korzyść z tego dla zwykłych obywateli? To tylko i wyłącznie napcha kieszenie milionerom, którzy obracają potężnym kapitałem, dla Polaka co ma odłożone 50k na koncie oszczędnościowym to nie ma znaczenia.
  • Odpowiedz
@horoksus: oki to sensowne rozwiązanie w sprawie podatku belki. Masz w sumie IKE, PPK, IKZE i OKI. Pierwsze 3 na emeryturę, jak nie wierzysz w ZUS. A czwarte na obracanie lub zabezpieczenie gotówki jak oszczędzasz np. na mieszkanie, samochód lub kasę na start działalności firmy.
  • Odpowiedz
@horoksus: Niby czemu mieliby kwotę wolną podwyższać? XD Dla mnie koncepcja tego tworu to jest jakieś j----e kuriozum, najwięcej z usług publicznych korzystają plebejusze na minimalnej i mamy ich dodatkowo zwolnić w całości z płacenia dochodowego. 30% obywateli ma nie płacić nic xD Nie ma czegoś takiego, że ktoś jest za biedny, żeby płacić podatek, za 0 PLN miesięcznie, to może śmiało do ugandy się wyprowadzić, tam będzie mieć infrastrukturę
  • Odpowiedz
@horoksus: raczej same pieniądze z Unii nie są złe, wręcz to szansa by się wybić gospodarczo na tle naszych innych konkurentów w Europie. No ale właśnie, skoro mamy dużo pieniędzy, to obniżmy podatki. Chyba, że budżet państwa po 8 latach pisu ledwo przędzie i te pieniądze pójdą na spłaty długów (szczególnie tego zagranicznego który jest monstrualny)
  • Odpowiedz
Podatku Belki nie ściągną,

@horoksus: 500k dotacji go boli, a chciałby, żeby grubas-miliarder nie zapłacił podatku od spekulacji na giełdzie xD. Wypopki myślą, ze w belce chodzi o te 350 zł podatku co zapłacą (jak się coś zarobić uda) XD. Skala ignoracji mnie szokuje.
  • Odpowiedz
@horoksus: 250 miliardów KPO i nadzoruje to taka ciocia klocia, rozkradną tę kasę, ciocię wsadzą do paki, a my będziemy spłacać to przez kilkadziesiąt lat
  • Odpowiedz