pierwszy raz się zgadzam z paskiem grozy w tv republika
@okoboji: Bo po prostu głupi jesteś i łykasz tanią propagande. Sorry, ale takie są fakty. Nawet nie potraficie na stronie wybrać innej kategorii. Afera dotyczy branży "HoReCa" na którą zostało przeznaczone 0,6% całego KPO. Na inwestycje w zdrowie poszło dużo więcej. Jest nawet oddzielna kategoria "Szpitale onkologiczne KPO". Wystarczy tam zajrzeć
dlatego to mnie przeraża jakie kwoty poszły np do firm budowlanych i innych diagnostyk.
@okoboji: A do kogo miała ta kasa pójść? Tak zawsze działały wszelkiego rodzaju dotacje. Jak inaczej to sobie wyobrażasz?
Przypominam, że przed chwilą poparłeś pasek grozy, który jest zwykła manipulacją, bo na szpitale onkologiczne poszło dużo dużo więcej kasy, a pasek twierdzi że nie ma pieniędzy na onkologię
@bramkionline-pl: Konferencja wiceministra Jana Szyszko dzisiejsza, jak przeglądałem te rządowe strony to też gdzieś mi mignęło, ale aktualnie są przeciążone więc ciężko mi odszukać.
@okoboji: PIS wynegocjował, że jakiś procent kasy z KPO ma pójść na HORECA. 1,2 mld zł, czyli jakieś 0,4%. Czemu z puli na HORECA miała kasa pójść na szpitale? NA szpitale poszła kasa z innej puli!
@okoboji Na onkologię jest - już poszło dodatkowe 5,2 mld PLN i to jeszcze nie koniec. Na te całe jachty i kebaby to poszło kilka mln PLN, max kilkanaście.
@koniecswiatajestbliski No wystarczy, żeby jeden szpital dostał niska punktację w konkursie i nie dostał i żeby jednocześnie w segmencie HoReCa jakiś jeden kebab z Wadowic dostał na jacht.
I już robimy pasek: “JACHT I KEBABY WAŻNIEJSZE OD CHORYCH NA RAKA”
Oczywiście nic takiego nie pisaliśmy za PiSu, kiedy też jacht i kebab tu i tam się trafiały.
#kpo #afera #polityka
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-8 o 11.02.59
Pobierz@okoboji: Bo po prostu głupi jesteś i łykasz tanią propagande. Sorry, ale takie są fakty. Nawet nie potraficie na stronie wybrać innej kategorii. Afera dotyczy branży "HoReCa" na którą zostało przeznaczone 0,6% całego KPO. Na inwestycje w zdrowie poszło dużo więcej. Jest nawet oddzielna kategoria "Szpitale onkologiczne KPO". Wystarczy tam zajrzeć
@okoboji: A do kogo miała ta kasa pójść? Tak zawsze działały wszelkiego rodzaju dotacje. Jak inaczej to sobie wyobrażasz?
Przypominam, że przed chwilą poparłeś pasek grozy, który jest zwykła manipulacją, bo na szpitale onkologiczne poszło dużo dużo więcej kasy, a pasek twierdzi że nie ma pieniędzy na onkologię
Mam tylko prośbę. Nie kasuj teraz tego postu. Niech w gorących będzie jakimi gnidami jest republika :)
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
1) https://www.gov.pl/web/sport/dotacje-dla-sektora-horeca-2025#:~:text=Wysokość%20dofinansowania&text=2.1.,co%20najmniej%202%2C5%20tys. - "Łączny budżet programu „A1.2.1. Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach KPO” (potocznie nazywanego HoReCa) wynosi ponad 1,2 mld złotych"
2) https://www.gov.pl/web/fundusze-regiony/krajowy-plan-odbudowy3 - "Otrzymamy prawie 60 mld euro (ok. 268 mld złotych),"
PIS wynegocjował, że jakiś procent kasy z KPO ma pójść na HORECA. 1,2 mld zł, czyli jakieś 0,4%. Czemu z puli na HORECA miała kasa pójść na szpitale? NA szpitale poszła kasa z innej puli!
@okoboji: a i tak cię oszukali, bo KPO na onkologię poszło xD
I już robimy pasek: “JACHT I KEBABY WAŻNIEJSZE OD CHORYCH NA RAKA”
Oczywiście nic takiego nie pisaliśmy za PiSu, kiedy też jacht i kebab tu i tam się trafiały.
https://kpo.parp.gov.pl/component/grants/grants/HoReCa-dla-operatorow