Wpis z mikrobloga

@Charleswhite: Oczywiście że tak jest, w tym kraju masz się na wszystkim znać bo cię każdy chce wydymać, naprawiałem ludziom komputery, telefony, drukarki za pół darmo, jedna pani za 50zł zadzwoniła po 3 latach że się zepsuł i mam natychmiast przyjechać bo ona płaciła kasę.

Dodam że akurat naprawiałem samym majętnym osobom co lekką ręką 30 brutto+ mają.

Nasze społeczeństwo w 8 lat strasznie podupadło moralnie, i będzie jeszcze gorzej.
  • Odpowiedz
Że to wina ludzi że jebia państwo? Chyba logiczne ze zawsze będzie % co będą szukać jak tylko naszponcić, weźmy przykład firm oze przez ost lata w polsce. Jako rząd ma nie umożliwiać takich manewrów ja nie wiem jak trzeba być naiwny że to wina ludzi
  • Odpowiedz
  • 13
@Charleswhite Nie no, rząd niewinny. To nie jest wina rządu że nie wiedział na co rozdaje po pół miliona złotych XD

Serio, jak w ogóle można mieć pretensje do januszy. Jakby to cię je ktoś przyszedł i powiedział: słuchaj, chcesz pół bańki? To ty byś powiesił: "nieee, ja nie wydam tych pieniędzy mądrze, niech je weźmie ktoś inny kto jest bardziej innowacyjny."??? No proszę cie XDDD
  • Odpowiedz
@mikasio_: NIkt nie zwalnia z tego powodu xD
Zwalniamy przez galopujące koszty pracy, spadające marże wobec wszechobecnej konkurencji szczególnie tej dotowanej podatkowo z zachodu, przez wystrzelone oczekiwania finansowe naszych pracowników itd. Nie da się płacić 10.000 na rękę mając marże 8-10%, taki człowiek musi luźno sprzedać za 120k żeby być na zero. Wolę nie mielić towaru żeby kierowce wypłacić. Ograniczam działalność do dochodowej i zmniejszam skalę zatrudnienia żeby jako tako
  • Odpowiedz
  • 16
@Charleswhite w narodzie gen szlachcica sarmaty pana, pana na folwarku dalej silny.

Zero innowacji, zero odpowiedzialności za Rzeczpospolitą za jakies dobro wspólne, byle sobie kabze napchac niskim kosztem goniac swoich chlopow batem do roboty (teraz nawet jest jeszcze lepiej bo mozna sobie parobasow z drugiego konca swiata zwiezc) A reszta? Co mnie to obchodzi, byle sąsiad zlodziej jeden zza miedzy nie miał sie lepiej.
  • Odpowiedz
Przestańcie gadać, że to wina rządu, że głupi by nie wziął. Prawda jest taka, że w narodzie jest gen złodziejstwa pod piękną nazwą "kombinowania". Skoro za komuny się "kombinowało" to skąd założenie, że teraz tego nie ma.

@Charleswhite: to jak najbardziej jest wina rządu (obecnego i poprzedniego), którzy zorganizowali nabór w takiej formie, którzy tak weryfikowali wnioski i którzy je akceptowali. Jeżeli nie dało się już zmienić kwoty przeznaczonej na
  • Odpowiedz
prawda jest taka, że w niewielu narodach jest to na taką skalę

@Charleswhite: zobacz sobie choćby nagrania z black friday, szybciutko zmienisz zdanie. Ludzie (w mniej więcej tym samym kręgu kulturowym) są w 99% tacy sami
  • Odpowiedz
  • 12
Dalej p0laczki tłumaczcie złodziejstwo narodowe i cwaniaków. Nie przeczę, że dotacje przyznawano w sposób karygodny, ale usprawiedliwianie łajdactwa to naprawdę, bardzo polskie.
  • Odpowiedz
@Charleswhite: Tak, tylko u nas tak jest, jak wejdziesz na niemiecki Wykop to podobnych narzekań nie będzie. XD
Wcale np. brytyjscy hotelarze i landlordzi nie ciągną od państwa tysięcy funtów za kwaterowanie pontoniarzy w kontenerach. Można moralnie potępiać Januszy, co biorą darmowe pieniądze, ale winę ponosi państwo, które je rozdaje. Bo oni nie wykorzystują żadnych luk czy kruczków prawnych, tylko otwarcie wyciągają rękę po dotacje. Jak państwo wzięło tyle pożyczek,
  • Odpowiedz
Wzięli bo leżało i nikt nie pilnował ?
Wzięli bo dawali.
Jakby rozdawali za darmo samochody to też byś nie wziął ?
To po co nam państwo skoro nic nie robi, za nic nie jest odpowiedzialne?
  • Odpowiedz