Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +107
Jak ktoś się zastanawia dlaczego nie ma par na tinderze albo czemu żadna nie odpisuje to tutaj macie odpowiedź. Oskarek Oskarka Oskarkiem pogania
#p0lka #tinder #logikarozowychpaskow #blackpill #zwiazki
#p0lka #tinder #logikarozowychpaskow #blackpill #zwiazki

kwiat_pustyni626 +53
źródło: 1000002342
Pobierz

Powiedzie mi szczerze czy potrafilibyście zapisać większość znanych wam kanji czy rozróżniacie je tylko wzrokowo w tekście? Wg statków na jpdb.io znam już ponad 120 znaków ale wcale się tak nie czuję XD niby jak widzę na jpdb to wiem co oznacza jakiś znak i jak się go czyta (przeważnie) a jak widzę go w zdaniu to mi to wszystko umyka
Wspołczesnie, gdyby nie możliwość szybkiego pisania znaków na klawiaturze, Japończycy pewnie już odchodziliby od nich na rzecz kany a i Chińczycy coś by zrobili z pismem.
@Konto4Czarnolisto: N1 here, myślę, że tak uczciwie, to jakąś połowę jestem w stanie ręcznie zapisać tak "z głowy", ale to głównie dlatego, że mocno cisnęli nam pismo na studiach i do dziś zdarza mi się pisać ręcznie; gdybym uczyła się sama, to skupiłabym się głównie na czytaniu
Jeśli umiem napisać ręcznie z połowę tego, co znam to powiedziałbym, że jest git.
Polecam coś z systemem SRS do nauki słówek (i znaków przy okazji). To takie powtórki słówek, które tym częściej się pojawiają, im więcej błędów robisz, i przeciwnie, im mniej błędów robisz tym rzadziej się pojawia dane słowo.
Poza tym coś prostego do czytania też może zdać egzamin:
Newsy dla dzieci i obcokrajowców
Proste czytanki