Aktywne Wpisy

wjkp +3
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

wfyokyga +19
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz

Ilu z was korzystało z CFD a potem zrezygnowało?
CFD wszyscy szkalują a jakoś nikt nie szkaluje kontraktów terminowych(koszernych) a to praktycznie to samo. Nawet bym powiedział że CFD ma kilka zalet względem kontraktów.
Kiedy wy się nauczycie że CFD to po prostu pożyczka pieniędzy. A za kredyty się płaci. ( w bossa akurat się praktycznie nie płaci) Oprócz equity CFD i paru innych towarów.
@jmp_eax: cfd obok futów nie stało nawet xD
Z jednej strony masz regulowany rynek z arkuszem zleceń, na cfd masz broka który ustala spready i swapy będąc drugą stroną transakcji xD
Potem masz jakieś badticki w xtb, piszesz reklamacje i dostajesz odpowiedź, że to żaden badtick tylko "brak płynności" xD
Daliście przykłady to ja dam kontr przykłady i argumenty.
1. Broker ECN = zlecenie na rynek . mbank jest ECN'em. XTB /BOSSa nie.
2. w Bossa EquityCFD idzie na rynek do arkusza.
3. Zaleta CFD względem kontraktu terminowego... rolowanie. Kontrakt musisz sam rolować więc musisz go sprzedać (często ze stratą) i odkupić nową serię. Prowizje za kupno i sprzedaż do tego różnica w cenie kontraktu
@jmp_eax: Ile ty chcesz hodować kontrakty futures, że wygasanie to w ogóle rzecz.