Aktywne Wpisy

Dorciqch +113
#ogrodnictwo no dobra moi mili mam update z mojej rabaty z igrzyskami śmierci. Kilka dni po pamiętnym wpisie nie wytrzymałam i wypieliłam wszystko w diabły, bo mi zaczęło zagłuszać piwonie, czosnek i funkie. Z tego towarzystwa zależało mi najbardziej na spokoju dla piwonii. Ale, żeby nie było, że koniec tej historii jest taki smutny, że szlag wszystko trafił, zostawiłam rabatę w spokoju i postanowiłam popatrzeć, co od nowa wybije. No
źródło: Rabata śmierci
Pobierz
rio574 +208
Zachowałem taktycznie na po mistrzostwach i sobie sprawdzę jacy z nich dupni eksperci kurła #mecz
źródło: 1000069711
Pobierz

1. Często duża część ciężaru leży na lewej stronie prawej nogi, przez co po jakimś czasie boli mnie stopa. U lewej stopy wszystko w porządku. Z tego co pamiętam, to za młodu jak miałem jakieś rolki z Decathlonu to też występował ten problem na prawej nodze. Co z tym zrobić, jakaś wkładka, inaczej zawiązać? Luźniejsze zapięcie klamry 45 stopni chyba trochę pomaga
2. Strasznie ciężko się je wiąże, one mają jedną długą sznurówkę. Do tego mam chudą nogę i jest trochę luzu przy łydkach na górze. Zastanawiałem się jakby wziąć 2 mniejsze sznurówki i w taki sposób to wiązać, może jest jakiś przyrząd co można podpiąć do sznurówek i on coś robi, nie wiem xD
Trochę się zdziwiłem, jak zobaczyłem, że klamra na górze nie jest regulowana
#rolki #sport
źródło: obraz
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
1) U mnie wkładka pomaga i mam zmieniona w każdych rolkach.
2) Gora jest regulowana, rozpinasz klamrę do przodu rolki, wsuwasz pasek mocno, zapinasz klamrę. Jeżeli nie wystarczy, bo Ci się blokuje pasek o plastik, to można go uciąć, chyba nawet jest na nim rysunek nożyczek. Przy czym luz przy łydkach to nic złego.
A większość rolek ma takie sznurowanie jak E3 więc tutaj wiele
1. Pierwsze kilometry rób na słabiej zawiązanych rolkach i luźniejszej klamrze. Jak podczas jazdy trochę noga ci spuchnie to potem może boleć ze względu na zbyt mocno związane rolki na początku.
2. Jeżeli ból jest spowodowany np. złym stawianiem rolki, np. ciężar przenosisz zbytnio na jedną ze stron ze względu to możesz to korygować za pomocą przesunięcia szyny, ale to by
@csmrex Nie wiedziałem nawet, że można przesunąć tą szynę, AI mówi, że bez problemu można w tym modelu przesunąć o milimetr/dwa i powinno pomóc.
Teraz tylko zastanawiam się czy przesuwać, czy zamawiać wkładkę. Bo wkładkę do amortyzacji i tak bym chętnie zamówił, bo często po nierównym terenie jeżdżę xD
źródło: 1000001126
PobierzA w tym modelu szynę to i o centymetr przesuniesz, tylko musisz uważać żeby nie za mocno. Zacznij od ustawienia tylnej części równo stabilnie pod piętą, a potem sam przód delikatnie o milimetr do wewnątrz.