Wpis z mikrobloga

Krótkie pytanie dla osób kiszących się na wynajmie albo u maminy, dlaczego nie wzięliście BK2%?
#nieruchomosci

Dlaczego nie wziąłeś BK2%?

• Byłem za stary, czekam na spadki od 2010 10.6% (5)
  • Byłem za biedny, nie stać mnie na ratę 2500 zł 31.9% (15)
  • Byłem za młody (mam dziś mniej niż 28 lat) 25.5% (12)
  • Uwierzyłem, że będzie taniej xD 31.9% (15)

Oddanych głosów: 47

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanKapibara: Lekko połowa wykopków przed wprowadzeniem BK2%, nawet nie była w stanie przewidzieć jak program wpłynie na ceny transakcyjne. Doskonale pamiętam jak sprzedawałem mieszkanie przed wprowadzeniem kredytu 2%, tylko dlatego żeby kupić 2 mniejsze jeszcze przed podwyżkami. Kłóciłem się wtedy z kilkoma wykopkami bo od razu do ceny z góry dołożyłem 5%, dostałem tylko info że program nie wpłynie na ceny, a ja nawet swojego nierucha nie sprzedam. A mówimy
  • Odpowiedz
ma troszkę racji, trzeba się było wprowadzić jakiś tam czas po zakupie.

@PanKapibara: Ale to nie weryfikowalne, chodziło tylko o odbiór mieszkania od dewa. Ono mogło stać puste i niewykończone. A nie masz obowiązku meldunku więc mieszkać możesz gdzie chcesz.
  • Odpowiedz
@PanKapibara: Na tym tagu siedzą największe dzbany, wiedza znikoma na temat nieruchów, ale najwięcej mają zawsze Ci do powiedzenia co nigdy nic nie kupili.
Ja np. nie wziałem tego kredytu BK2% z jednego powodu, mam x nieruchomości, ale zawsze wszystko kupuje na rodziców (jestem jedynakiem), zastanawiałem się dość długo nad skorzystaniem z okazji, ale finalnie doszedłem do wniosku że jest to trochę bez sensu.
Uważam że jeżeli wszystko unormuje się
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: No rzeczywiście nawet nie widziałem tego programu , ale imo za słabe bonusy za bomle. Imo za niedługo będzie w takiej p-----e demograficznej że te kwoty za dzieci to będą lekko z 2 razy wyższe.
  • Odpowiedz
@PanKapibara: ja wzialem i rata 1800, po koncu doplat bedzie 2200 ale planuje po 10 latach calosc splacic. Ziomek wzial miesiac wczesnien bez bk2% i rata ok 4k za podobne kredo.
  • Odpowiedz