Aktywne Wpisy

MonazoPL +119
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
SzubiDubiDu +103
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

Nie, nie. Dziś to wszystko ma etykietę- bratku, przykro mi, masz ADHD.
Nie może być inaczej jeśli zapominasz po co wszedłeś do kuchni, zostawiłeś klucze w spodniach które schowałeś do szafy albo podrygujesz nogą przy biurku. Wow stary! Wczoraj byłeś pełen werwy i rozgadany a dzisiaj nie masz na nic ochoty i najchętniej nie wychodziłbyś z domu i pooglądał seriale?
Czym prędzej do psychologa. Masz bałagan na pulpicie, nie możesz się skupić w pracy, a w nocy przed spaniem oglądasz przez godzinę rolki z kotkami na instagramie zamiast iść spać- moje gratulacje, jesteś NEUROATYPOWY. Kichnąłeś w autobusie i nie powiedziałeś przepraszam? O stary, klasyczny mikroobjaw hiperaktywnosci motorycznej z komponentem społecznego przebodźcowania sensorycznego. Diagnoza postawiona, tabletki poproszę, najlepiej link do lekarza online z TikToka.
Przecież to niemożliwe, że jesteś przebodźcowany, nie masz jakieś struktury swojego dnia, scrollujesz po 6 godzin dziennie i wiecznie cierpisz na niedobory snu. Nie. To musi być ADHD, najlepiej z dopiskiem typu wysoko funkcjonujący, kreatywnie emocjonalny typ z wrażliwością na fazy księżyca.
Nie chodzi mi o to, że ADHD nie istnieje. Istnieje i potrafi realnie rozwalić komuś życie.
Ale od kiedy połowa Internetu się samo zdiagnozowała, to zaczynam mieć wrażenie, że prawdziwe ADHD to ma już tylko ten, kto o nim nie mówi co 3 godziny w relacji.
#adhd #psychologia #zdrowie
Ok zgadzam się, że jest trend na ADHD w social mediach, ale nie można wrzucać wszystkich zdiagnozowanych do jednego worka.
Zauważ, że taki film o swoim ADHD na youtube, jeszcze żeby przebił się do mainstreamu, to nagra tylko wysoko funkcjonujący chory na ADHD, a takich ludzi co im ADHD r-------o życie, toną w długach i jedyne gdzie mogą pracować to proste usługi lub produkcja to
@Wojciech_Skupien: widzisz narzekasz na tiktoka w swoim poście, a później sam przyznajesz się do jego oglądania. Ja nie mam tiktoka, za to mam zdiagnozowane ADHD. Jak ktoś chce się diagnozować na tiktoku to proszę bardzo, niech zwala wszystko na ADHD, ale prawdziwej diagnozy dokonuje lekarz psychiatra w połączeniu
Stąd tak łatwo samemu się (błędnie) zdiagnozować i tak łatwo tobie negować cudzą przypadłość. Ale powiem ci że bardzo
Jak się zdiagnozujesz na tiktoku to nikt ci nie przypisze psychotropów.
Jeżeli idziesz się wysikać 4 czy 6 razy dziennie to jest to normalne, ale jeżeli robisz to już 20 razy to zaczyna to być problemem.
Dla mnie największe problemy jest nad diagnozowanie Bo w pewnym momencie wszyscy zaczynają mieć ADHD i zaczyna mnie to ostro w------ć. Niestety rodzice zamiast poświęcić swoje własnym dzieciom czas to po prostu za twoją im leki, i nie jest to problem ani wina
źródło: temp_file7544213755951325053
Pobierz