Wpis z mikrobloga

Mam problem z Mi Boxem 2. generacji – urządzenie wpadło w pętlę, w której ciągle odświeżał się ekran główny (launcher). Restart nie pomagał.

Udało mi się wejść do aplikacji Amazon Prime, a tam – przez dłuższe przytrzymanie przycisku "Home" na pilocie – dostałem się do ustawień systemu.

Niestety przez przypadek zamiast wyczyścić dane launchera/systemu (Android TV / Google TV), kliknąłem "Wymuś zatrzymanie" 😅

Po restarcie widzę tylko czarny ekran. Mam dostęp jedynie do aplikacji Amazon Prime i Xiaomi+ za pomocą skrótów na pilocie. YouTube niby się uruchamia, ale ostatecznie się nie wczytuje.

Próbowałem już kilku rzeczy:

- wejście do recovery mode przez kombinację "Wstecz" + "OK" na pilocie podczas restartu – bezskutecznie,

- użycie Asystenta Google – pojawia się ikonka, ale nie rozpoznaje mowy,

- podłączyłem klawiaturę – działa, bo np. robi się zrzut ekranu, ale żaden ze skrótów klawiaturowych (znalezionych w sieci) nie działa, żeby wejść do recovery albo ustawień systemu,

Nie mam włączonego debugowania ADB, więc ADB Shell i inne narzędzia (np. ATV Tools) są bezużyteczne.

Da rade coś z tym jeszcze zrobić czy jedyne co to moge tego boxa w-----ć na śmieci?

#tv #mibox #androidtv #xiaomi #smartv #android
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach