Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@olaf-olsen: Jestem spod Warszawy. Jakby to było 6k brutto z montażem to jeszcze pół biedy skoro sama brama u producenta to około 5k (z VAT 23% pewnie). No ale 10k to przyznam szczerze, że mnie już nie przekonuje. 5k ponad za robociznę dla dwóch osób za jeden dzień roboty, to z całym szacunkiem, ale lekarz za operacje ratujące życie często tyle nie bierze.
  • Odpowiedz
@Khaine: w maju kupiłem:

Brama garażowa segmentowa Wiśniowski, seria UniTherm, panel W, struktura panela Smoothgrain, kolor turner oak malt,
numer okleiny F470-3001, szer. 250 x wys. 225 z napędem Spark 800 + podwieszki, rygiel (zasuwa ręczna) i fotokomórki
(wszystkie szczegóły wg załączonej specyfikacji)
Łączna suma: 8 000 zł z montażem
  • Odpowiedz
  • 0
@GorinNoSho82: No Wiśniowski to też chyba niezłe bramy, pewnie sama brama z bajerami koło 6-7k. Nadal daleko do 10, że nie wspomnę o tym humorystycznym 20k xd
  • Odpowiedz
  • 1
a która nie jest pazerna jak od lat ludzi doi się na wszystkim co związane z materiałami budowlanymi, budową domu czy wyposażeniem mieszkania?

@villager: No dlatego nawet zamożni ludzie już wszystko sobie sami zaczęli robić, bo chłop od przykręcania śrubek chce stawkę jak neurochirurg za wycięcie guza mózgu i majstry za jakiś rok jak budowlanka jeszcze przysiądzie razem z rynkiem nieruchomości będą po prostu wrzeszczeć z bólu.

A ja sam
  • Odpowiedz
@Khaine: mam paru znajomych co tak robią i zazdroszczę. z domem to jeszcze w miarę, ale spróbuj tak wyremontować dwupokojowe mieszkanie które jednocześnie zamieszkujesz xD załamać się można a nie zrobić samemu :/
  • Odpowiedz
@Khaine: też mnie to dziwi. Rolety zamawiałem. W kilkunastu firmach robiłem wycenę i nigdzie cena samych rolet z vatem 8% nie była niższa niż zamawiając rolety samemu przez neta z vatem 23%. Jak to jest możliwe? Nie wiem, choć się domyślam.
  • Odpowiedz
  • 0
@roonie: Już nawet nie liczę że będzie niższa, ale za montaż jestem w stanie dać 1000 zł + to co sobie wezmą z VATu, a nie 5k za montaż + jeszcze to co sobie wezmą z VATu.
  • Odpowiedz
Jeżeli ktoś szuka trwałych i funkcjonalnych rozwiązań, to warto sprawdzić bramy garażowe. Zapewniają wygodę codziennego użytkowania, solidne zabezpieczenie oraz estetyczny wygląd dopasowany do stylu budynku.
  • Odpowiedz