Wpis z mikrobloga

Średnio robię 20 km rowerem co drugi dzień i oponki na brzuchu nie mogę zmniejszyć :/
#rower
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XeNinja: 20km to nie za wielki dystans. Trzeba by pewnie podnieść do 50km raz na jakiś czas + słodycze i cukier tylko raz w tygodniu. Powinna wtedy waga zacząć pomału spadać. Stopniowo jak zacznie lecieć trzeba dalej albo obniżać ilość jedzenia, albo zwiększać ilość ćwiczeń. Można na przykład dorzucić basen raz w tygodniu.
  • Odpowiedz
@XeNinja: Czyli tygodniowo robisz mniej kilometrów niż większość ludzi z tagu #rower podczas niezbyt wymagającej jednorazowej jazdy :)
A tak bez szydery to liczy się bilans kaloryczny. Teoretycznie możesz robić 200km co drugi dzień, a i tak nie chudnąć, bo po prostu dostarczasz za dużo kcal. Tu nie ma filozofii - licz kcal albo po prostu podejmuj świadome decyzje żywieniowe (chociaż sądząc po wpisie liczenie kcal nawet przez
  • Odpowiedz
@G06DbT: Myślę, że gość chce zwalić z 15-20kg to do tego jednak trzeba trochę więcej wysiłku. Sam teraz zrzuciłem 5kg w 3 msc, ale jeszcze zostało 10 do zrzucenia. :P
  • Odpowiedz
@ziomus13: u mnie to było albo jadę autem, i zajmuje mi podróż 3 minuty krócej, albo jadę rowerem. Więc wybrałem rower. Bo na taki dystans to się auta nie opłacało odpalać.
  • Odpowiedz